Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Falošnému kňazovi hrozí väzenie
Zdielať na

Falošnému kňazovi hrozí väzenie

HUMENNÉ / S falošným kňazom, ktorý vystrája v Humennom, pohoršení ľudia nemajú zľutovanie. Údajný duchovný sa nám posťažoval, že naňho pľujú, bijú ho a hovoria o ňom ako o podvodníkovi. Tvrdí, že jeho trápenie sa začalo ešte v detstve, keď mu zakazovali vieru. Ľudia sa ale cítia oklamaní. Mnohých vraj vyspovedal a od nejednej babky zobral peniaze s tým, že za ňu odslúži omšu.

Ľudia sa cítia podvedení

"No čo mi robia. Kričia na mňa, smejú sa, malé deti ukazujú, že aha podvodník, falošný kňaz. Áno, dokonca na mňa aj pľujú," opisuje situáciu posledných dní Vladimír, údajný falošný kňaz.

Vladimír tvrdí, že s takýmito negatívnymi reakciami sa stretáva dennodenne. Ľudia sú pohoršení a cítia sa oklamaní. Údajný falošný kňaz je napriek tomu presvedčený, že on nič zlé nerobí: "To nie je veľká suma, päť eur alebo desať. Viete, aká je dnešná doba. Ja beriem polovičný dôchodok."

Je to známa firma

Peniaze vraj potrebuje na inzulín, lieky a na súdy. Muž mal ľuďom sľubovať, že za nich odslúži omšu, no niektorých dokonca vyspovedal. Suseda pána Vladimíra povedala, že si bral dokonca sutanu a takzvaný "kňažský kolárik", aj napriek viacerým upozorneniam.

Údajný falošný kňaz síce naposledy vyčíňal v Humennom a v Snine, no ako duchovného ho poznajú aj v iných okresoch.

"Prípadom sa zaoberá polícia vo Svidníku a vec bola evidovaná ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," poskytla stanovisko Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ PO.

Hrozí mu basa

Vladimír si svoju vinu ale neuznáva. Tvrdí, že všetko jeho trápenie začalo ešte v detstve, keď mu zakazovali vieru. Podľa jeho slov ho deti šikanovali, týrali a trhali mu kresťanské knihy ktoré vlastnil.

Vyčíňanie falošného kňaza podľa našich informácií vyšetrujú v Humennom prísnejšie ako trestný čin krádeže, v prípade dokázania viny, mu hrozí odňatie slobody.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy