Oblačno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Leo (†7) bojoval statočne, no rakovinu poraziť nedokázal
Zdielať na

Leo (†7) bojoval statočne, no rakovinu poraziť nedokázal

KOŠICE / Nasledujúci príbeh je o tom, ako si už malé deti dokážu ceniť kamarátov a zdravie. Druháčikovia na vlastnú päsť zorganizovali zbierku pre ťažko chorého Lea, aby sa vyliečil a vrátil medzi nich. Príbeh sa končí, no nie úsmevne a šťastne, ale detskými slzičkami.

Deti zorganizovali zbierku

Spolužiaci zorganizovali zbierku, aby svojmu spolužiakovi mohli kúpiť lieky a aby sa vrátil medzi nich, do školských lavíc. "Chodili sme s takou škatuľkou po triedach," hovorí Leova spolužiačka.

Deti verili, že peniaze mu vrátia zdravie. Darovali všetky úspory. Tie od starých mám, ale aj tie od "zúbkových víl." "Veľmi ma to dojalo. Chcel by som sa naozaj všetkým deťom poďakovať," spomína Leov otec.

Svojim kamarátom nechal odkaz

Leo bol naozaj veľkým bojovníkom. Takisto bojovali za ním aj jeho spolužiaci. Napriek tomu sa do svojej triedy už nikdy nevráti. Svojim spolužiakom nechal odkaz - neplačte, budem na vás dávať pozor.

Sedemročný chlapček chorobe v noci podľahol. Pani učiteľka mala najťažšiu úlohu. Ako to deťom oznámiť. V triede, kam chodil mu navyše stále niečo zostane. "Deti navrhli, že táto skrinka," povedala učiteľka. 

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy