Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slotovi hrozí vylúčenie zo strany. Rozhodovať bude o ňom súd
Zdielať na

Slotovi hrozí vylúčenie zo strany. Rozhodovať bude o ňom súd

BRATISLAVA / Predsedníctvo SNS schválilo začatie disciplinárneho konania proti bývalému predsedovi Jánovi Slotovi za nehospodárne nakladanie s majetkom strany a tým ohrozenie jej existencie.

Hrozí mu vylúčenie zo strany

Podľa dostupných informácií za začatie konania hlasovalo 15 členov predsedníctva, proti bol jeden. Výsledkom ,"straníckeho súdu" môže byť podľa stanov pokarhanie, pozbavenie funkcie alebo vylúčenie zo strany.

Ján Slota sa po októbrovom sneme Slovenskej národnej strany stal aktívnym čestným predsedom s poradným hlasom bez práva veta. Slota bol prvýkrát predsedom SNS v rokoch 1994 až 1999. Vtedy ho na sneme v súboji o predsednícke kreslo porazila Anna Belousovová. Následne založil Pravú SNS, ktorej predsedom bol do roku 2003. Vtedy došlo opäť k zjednoteniu SNS na čele so Slotom.

Funkciu zložil v októbri 2012

Na sneme SNS v Žiline, ktorý sa konal 6. októbra 2012, Ján Slota oficiálne zložil svoju funkciu a ďalej bude v strane účinkovať ako čestný predseda. Lídrom s sa stal Andrej Danko. Podľa Slotu je to pre Slovenskú národnú stranu v súčasnosti to najlepšie riešenie . Pritiahnuť do nej chcú čo najviac mladých ľudí.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy