Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bude tento rok jar? Toto nás čaká...
Zdielať na

Bude tento rok jar? Toto nás čaká...

SLOVENSKO / Pamätáte si ešte čo znamenajú slová ako "jarník" či "poltopánky"? Niektorí tieto slová nikdy nepočuli. Z teplých búnd a čižiem totiž posledné roky skáčeme rovno do tričiek a žabiek.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Na jar si ešte počkáme

Zlepšuje vám náladu slnko, ktoré už niekoľko dní krásne svieti? Ak ste vďaka nemu nadobudli pocit, že jar je už za dverami, musíme vás sklamať. "Ochladenie určite príde, napríklad už budúci týždeň a prejaví sa krátkym návratom zimy," informuje klimatológ Pavel Faško. 

"Výrazne poklesne denná teplota na úroveň nula až 6 stupňov, v horských oblastiach a na severe, nočná teplota pokojne aj -15 a ak budú zrážky, tak vo forme snehu," dodáva meteorologička Paulína Valová.

Zima sa ešte vráti

To, že jar tak skoro nepríde potvrdzujú aj ľudové pranostiky. Ide samozrejme o povery našich predkov, ale ako sa hovorí...bez vetra sa asi lístok nepohne. "Ak sa bude mačka v marci opekať na slnci, tak sa bude v apríli vyhrievať na peci, čo znamená, že priteplý marec znamená, že sa studené počasie ešte v jednej vlne vráti," hovorí meteorológ Peter Jurčovič.

Aká bude jar, meteorólogovia povedať nevedia, presne to však vedia módni návrhári, ktorí na trh priniesli romantické kabátiky a saká. Otázka je, či ich niekto aj bude reálne nosiť dlhšie ako týždeň a či slovo jarník pre klimatické zmeny pomaly nezapadne do histórie.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy