Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Západné Slovensko stále pod snehom. A snežiť neprestáva...
Zdielať na

Západné Slovensko stále pod snehom. A snežiť neprestáva...

SLOVENSKO / Bratislava a Záhorie sa aj vo štvrtok prebudili do zasneženého rána. Okrem toho SHMÚ vydalo výstrahu prvého stupňa pre snehové jazyky a záveje - v Bratislavskom, Trenčianskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji platí do dvanástej hodiny. Zatiaľ čo na západe bojujú cestári s prívalom snehu, na východe je situácia vážna. Pre nedostatok posypovej soli...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Pozor na snehové jazyky a záveje

Meteorológovia vo štvrtok varujú vodičov, aby zvýšili opatrnosť na cestách. Majú sa totiž tvoriť snehové jazyky a záveje, pre neustále sneženie miestami s dažďom sa situácia na cestách môže skomplikovať. Podľa SHMÚ totiž nad Karpatskú oblasť zasahuje svojím severným okrajom tlaková níž so stredom nad južným Talianskom.

Počasie preto máme na väčšine územia zamračené až oblačno. Najvyššia denná teplota je zatiaľ 2 až 3°C, na západe Slovenska 1°C. Tlaková níž by sa mala postupne presunúť až do Rumunska, pre celý deň očakávajú meteorológovia veľa oblačnosti, zrážok, ktoré môžu byť aj dažďové.

Snehový víkend

Situácia by sa nemala veľmi zmeniť v priebehu piatka. Teplota stúpne najviac na 5°C, na západe by sa mala držať okolo nuly, snehové zrážky by mali v značnej časti západného Slovenska pokračovať. K zmene by mohlo prísť až v sobotu a nedeľu. Od severu k nám zasiahne tlaková výš, ale budeme len na jej okraji, takže so snehovými prehánkami radšej rátajte.

Vydýchnu si cestári na východe?

Za alarmujúcu však považujú situáciu prešovskí cestári. Ak by sa im totiž zhoršilo počasie, zásoby posypovej soli by im totiž vystačili len na 48 hodín. Dodávky sú ohrozené, pretože im posypovú soľ vozia na východ z Rumunska a Bieloruska cez Maďarsko, ktoré samo bojuje s kalamitou. Aj tam sa šmýkajú na cestách samotní cestári. Pozrite si reportáž Vlada Jureka...

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy