Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ďalšia snehová vlna. Západné Slovensko zasiahla kalamita
Zdielať na

Ďalšia snehová vlna. Západné Slovensko zasiahla kalamita

ZÁPADNÉ SLOVENSKO / Kým minulý týždeň s haldami čerstvo napadaného snehu bojovalo východné a stredné Slovensko, teraz má podobný problém západ. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 2. stupňa pred snežením na západnom Slovensku.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Niekde napadlo 30 cm snehu

Pre silné sneženie kamióny ostali stáť na slovensko-maďarských hraniciach. Pre silný vietor sa vytvárali snehové jazyky, ktoré vodičom kamiónov znemožňovali prejazd po ceste.

Vlna sneženia k nám prišla od Jadranu, zasiahla Maďarsko, Slovinsko, Rakúsko, Česko a západné Slovensko. Ešte dopoludnia napadlo miestami okolo 30 cm snehu a niekoľko ďalších ešte môže pribudnúť. Vietor nafúkaval sneh na cesty, MHD v Bratislave meškala desiatky minút, niektoré autobusové linky do kopcovitých terénov vôbec nepremávali.

Snežiť prestane až zajtra ráno

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 2. stupňa pre snežením a to v okresoch Skalica, Myjava, Senica, Malacky, Trnava, Pezinok, Bratislava, Senec, Galanta a Dunajská Streda. Ako ďalej píše SHMÚ, v týchto konkrétnych okresoch môže napadnúť až 20 či 30 centimetrov nového snehu.

"Uvedená výška nového snehu predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká," píše SHMÚ. 

Výstraha prvého stupňa zase platí pre Žilinský, Nitriansky a Banskobystrický kraj. Tu môže napadnúť 10 až 20 centimetrov nového snehu. Obe výstrahy platia až do zajtrajšieho (13. 2. 2013) rána.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy