Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sneženie poľaví, pridá sa vietor. Pozor na snehové jazyky!
Zdielať na

Sneženie poľaví, pridá sa vietor. Pozor na snehové jazyky!

SLOVENSKO / Kým na západnom Slovensku svieti slniečko, východ a stred bojuje so snehom. V noci na štvrtok na viacerých miestach napadlo až 30 centimetrov nového snehu. Aké má byť počasie v najbližších dňoch? Podľa meteorológa Eugena Lexmanna už trošku lepšie...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Sneženie bude ustupovať

Cez Slovensko sa presúva na severovýchod rozsiahla oblasť zrážok. Pre Banskobystrický, Košický, Prešovský a Žilinský vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) výstrahu druhého stupňa, ktorá platí do 23:00. Prvý stupeň výstrahy pred snežením platí stále aj v Trenčianskom a Nitrianskom kraji, a to do 23:00.

Silné sneženie môže byť veľmi nebezpečné pre vodičov, no pozor by si mali dávať aj chodci. Okrem toho meteorológovia varujú aj pred tvorbou snehových jazykov a závejov vo všetkých krajoch okrem Bratislavského a Trnavského. SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí do piatka 8. februára do 9:00. Snehové jazyky a záveje sú takisto nebezpečné predovšetkým pre vodičov.

Mráz a vietor ešte potrápia

"Zajtra (v piatok) by malo byť prevažne polooblačné počasie, bez zrážok. Bude o niečo chladnejšie. Problémy môže ešte narobiť aj severný vietor, teda stále tu bude nebezpečenstvo tvorby závejov," povedal meteorológ Eugen Lexmann.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy