Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Sneh komplikoval dopravu. Na Litpove sa preverátila cisterna
Zdielať na

Sneh komplikoval dopravu. Na Litpove sa preverátila cisterna

Na severe Slovenska od utorkového večera výdatne sneží. A na počasie tradične doplácajú rodiny. Horský priechod Príslop bol niekoľko hodín úplne uzavretý, na Liptove sa dokonca prevrátila cisterna.

Horský priechod neprejazdný

Horský priechod Príslop nebol zjazdný a na ceste uviazli autobusy aj kamióny. Autobusy meškali približne hodinu. "Už som mal byť v Ružomberku," hovorí šofér autobusu. V Oravskej Lesnej a Mútnom vyhlásili pre husté sneženie mimoriadnu situáciu.

Silné sneženie komplikuje dopravu aj v Liptove. Autá sa na neupravených cestách šmýkajú, niekoľko z nich dokonca skončilo mimo vozovky. Krátko po siedmej hodine museli ružomberský hasiči pomáhať aj 40-tonovej cisterne. Jej vodič doplatil na zasnežené a neupravené cesty. Cisterna smerovala do Liptovskej Štiavnice.

Betón ju prerazil

Podľa spolujazdca boli už takmer na kopci pred obcou, keď ich začalo nekontrolovateľne šmýkať dole. Skúsený vodič nemohol nič robiť. Cisternu šmyklo mimo cesty, kde sa prevrátila na bok. Zhodou okolností dopadla presne na betónovú skruž, ktorá ju prerazila. Niekoľko tonový náklad tak vytiekol priamo do kanalizácie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy