Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Zimný tankodróm ničí autá. Výtlky mestá opravujú len provizórne
Zdielať na

Zimný tankodróm ničí autá. Výtlky mestá opravujú len provizórne

Zima, sneh, ľad a voda. To sú najväčší nepriatelia ciest a, samozrejme, vodičov. Slovenské cesty v posledných dňoch pripomínajú skôr ornú pôdu a nie vozovku, na ktorej sa má jazdiť autom. Čo je však najhoršie, nie všade majú peniaze na ich opravu. Mnohé z našich tankodrómov potom aj tak vyzerajú - zaplátané sú len provizórne.

Výtlkov viac než vodičov

Keď si porovnáte počty, možno sa vám zdá, že výtlkov je pomaly na cestách viac než vodičov. Sú malé, veľké, obrovské, sú nízke, hlboké a ešte keď sa vyplnia kalnou vodou... Tešia sa aj naše autá a chodci. Mnohí, aby sa im vyhli a nepoškodili si pneumatiky, tlmiče, čapy, na poslednú chvíľu brzdia a kľučkujú.

Smutné je to, že nie všetky mestá majú dostatok financií na opravu tisícok dier. Dokonca sa na to ani nevedia včas pripraviť, pretože každým rokom je ich počet a aj suma na opravu iná.

Väčšie opravy až po zime...

"Nedá sa vyčísliť presná suma, koľko nás budú stáť tieto opravy," potvrdil aj hovorca Žiliny Pavol Čorba. "Vzhľadom na technológie používame len zásyp," hovorí aj primátor Malaciek Jozef Ondrejka. Napríklad v Poprade sa aspoň zásobili materiálom na opravu výtlkov, majú ho až 8 ton.

"Už dva týždne opravujeme výtlky tam, kde je to potrebné... Väčšie, komplexnejšie opravy budeme riešiť až na jar," tvrdí hovorca mesta Poprad Marián Galajda. Práve tu sa zásobili materiálom na opravu výtlkov, majú ho až 8 ton. Keďže intenzívnejší boj proti výtlkom začne až po zime, vodičom neostáva nič iné, než sa zdokonaľovať v jazdných zručnostiach...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy