Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Sneh v Bratislave, dážď na Sliači a slnko na východe
Zdielať na

Sneh v Bratislave, dážď na Sliači a slnko na východe

SLOVENSKO / Počasie naďalej komplikuje život ľuďom na západnom Slovensku. I keď meteorológovia znížili stupeň výstrahy pred snežením z dvojky na jednotku, na cestách to až tak ružovo nevyzerá. Ďalšia vlna sneženia zasiahla aj Oravu a Tatry.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Najhoršie bolo na tom Záhorie

Najdramatickejšia situácia bola v utorok na Záhorí. Snehová nádielka v hlavnom meste urobila vrásky na čele zase nielen vodičom či trolejbusom, ale aj chodcom. Vodičom situáciu komplikoval aj silný vietor, ktorý navial sneh na cesty. 

Ešte dopoludnia napadlo miestami okolo 30 cm snehu. Pred hraničným priechodom Rajka vytvorilo v pondelok kolónu až 800 kamiónov. Vodičom neostávalo nič iné ako počkať, kým sa počasie zlepší.

Doprava v hlavnom meste je v súčasnosti pre sneh spomalená, povrch ciest je mokrý s kašovitou vrstvou snehu. Na niektorých úsekoch v Trnave musia vodiči zasa rátať s poľadovicou. Znížená viditeľnosť je v Trenčianskom a Nitrianskom kraji. 

Postupne sa oteplí, ale...

Streda by mala byť podľa meteorológov už o niečo pokojnejšia, v priebehu dňa by to malo byť, najmä na západe, o daždi so snehom. "Rátame s oteplením, na 6 až 6 stupňov na západe územia, na východe môže byť ešte o dva stupne teplejšie," vraví meteorológ Peter Jurčovič.

Ešte aj vo štvrtok budeme pod vplyvom tlakovej níže, ktorá sa bude presúvať do Rumunska. Očakávame veľa oblačnosti, zrážok, aj keď zväčša už môžu byť dažďové.

V sobotu a v nedeľu sa situácia bude meniť a od severu k nám zasiahne tlaková výš, ale budeme len n jej okraji, takže sa stále môžu objavovať snehové prehánky.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Blanka Plesova

Súvisiace články

Najčítanejšie správy