Oblačno
21°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Migrovanie národa. Takto to vyzeralo na slovenských cestách
Zdielať na

Migrovanie národa. Takto to vyzeralo na slovenských cestách

Posviatočné migrovanie Slovákov bolo cez víkend v plnom prúde. Spravodajské štáby precestovali celú našu krajinu. Od hraníc s Ukrajinou cez Košice až po Bratislavu.

Na východe bez problémov

Reporét Peter Sabo vyrazil v nedeľu ráno o 10:00 zo slovensko-ukrajinskej hranice vo Vyšnom Nemeckom. Postupne prechádzal cez Sobrance, okolo Zemplínskej Šíravy cez Michalovce. Cesty na tomto úseku boli úplne prázdne. "Cítime sa veľmi luxusne, akoby sme mali prenajatý celý úsek iba pre nás," opisuje situáciu Peter Sabo.

Reportér Jozef Kačmáry vyrazil z Košíc a čakala ho cesta do Popradu. Nielen v Košiciach ale aj na diaľnici či v Prešove boli cesty poloprázdne. Až za Braniskom pri Spišskom hrade spravodajský štáb stretol prvý kamión. "Je trinásta hodina. Práve sme prešli Levoču. zatiaľ žiadne extra zápchy," opisuje situáciu Jozef Kačmáry.

Aj úsek medzi Popradom a Ružomberkom bol prázdny. Jediným problémom bol strašne silný vietor, ktorý fúkal. V Ružomberku už tatranský štáb čakala Katarína Kováčiková a a Iveta Mareľová. Jedna šla smer Banská Bystrica, tá druhá smer Strečno.

Husté sneženie na Donovaloch

Cez Donovaly komplikovalo dopravu husté sneženie a silná námraza. Autá tak išli pomaly a v kolónach. Z Banskej Bystrice si štáb skrátil vestu po novom úseku R1. Komplikáciou bola nehoda na výjazde na Žarnovicu.

Úsek z Novej Bane do Trnavy bol taktiež mierne komplikovaný. Najskôr snežilo, potom pršalo. Premávka sa začala zhusťovať v smere z Nitry na Trnavu. Najviac áut bolo prevažne s ŠPZ-kami z východného Slovenska.

Cestu z Trenčína do Trnavy komplikovalo husté sneženie na úseku okolo Nového Mesta nad Váhom. Pri Piešťanoch sneh vystriedal dážď. Cesty boli napriek tomu zjazdné a bez nehôd.

V hlavnom meste hustla premávka

Z Trnavy sa na cestu do Bratislavy vydal reportér Samuel Migaľ. V hlavnom meste premávka hustla už popoludní. Autá na diaľničnom obchvate miestami tvorili akoby súvislého hada. S pribúdajúcimi hodinami to však na cestách vôbec nebolo kritické.

Vyzeralo to tak, že príchod do Bratislavy si ľudia z celého Slovenska rozložili na viacero dní a preto doprava nekolabovala. Situácia na vjazde do hlavného mesta sa môže poriadne skomplikovať v utorok ráno. Vtedy sa opäť začína vyučovanie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy