Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bezpečnostný poplach nepomohol, Rebeka je doma. V bezpečí!
Zdielať na

Bezpečnostný poplach nepomohol, Rebeka je doma. V bezpečí!

Buď zbalenie vecí, na čo mali len 15 minút, a cesta domov. Alebo zrejme dlhoročný boj o malú, len trojmesačnú Rebeku. Na tú si podľa našich informácií brúsila zuby britská SS. Presne takúto drámu si prežila slovenská rodina, ktorá šťastne dorazila do Košíc. Britskí policajti spustili poplach...

Po superrýchlom rozhodnutí útek pred SS

Správy o ďalšej slovenskej rodine, ktorej hrozilo odobratie len trojmesačného bábätka, spustil obrovský záujem verejnosti. Niekoľko dní museli rodičia bojovať o svoju dcérku len kvôli tomu, že jej v nemocnici zistili zlomenú kľúčnu kosť. Bábätko strávilo prvé dni v nemocnici, potom, ako to už začína byť zvykom, na súde.

Rodina mala jediné šťastie. Sudca im povolil zobrať malú Rebeku domov. Aj napriek tomu na nich už čakali policajti pripravení dievčatko odobrať. Rodina sa rozhodla veľmi rýchlo. Zobrať dieťa a utiecť domov. "Doslova sme utekali ako poslední kriminálnici," komentovala Slávka, mamička Rebeky. "Dúfam, že nás nevydajú do Anglicka a že sa nás zastane Slovenská republika," bojí sa otec Peter.

Vianoce spoločne v Košiciach

Teraz už oficiálne môžeme povedať, že rodina je v bezpečí na Slovensku. Vzhľadom na ich bezpečnosť sme nemohli doteraz hovoriť, kde sa nachádzajú. Vianoce tak strávia v kruhu rodiny v Košiciach. No cesta domov bola fyzicky aj psychicky náročná. Podľa slov mamičky ju však Rebeka strávila excelentne.

Prvé kroky by mali viesť k pediatrovi, potom k sociálnym pracovníkom v Košiciach. Slovenská strana by sa teraz mala za rodinu postaviť - v prípade, že by vážny záujem napriek pobytu na Slovensku prejavili britské úrady.

"Poľovačka" začala

Podľa našich informácií sa rodina dostala na Slovensko s jediným kufrom so základnými vecami pre malú Rebeku. Britské úrady na rodinu doslova poľovali. Hneď ako sa dozvedeli, že nie sú doma, začala sa policajná akcia, policajti spozorneli po celej Británii. Dokonca prehľadali letiská, vypytovali sa na rodinu a zistili si všetky odlety slovenských lietadiel...

V Londýne je Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje aj Dárius Haraksin. ONLINE TU.

ISIFA/noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy