Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
EXKLUZÍVNE. Letecký pohľad na zničenú Krásnu Hôrku
Zdielať na

EXKLUZÍVNE. Letecký pohľad na zničenú Krásnu Hôrku

Výstavba dočasnej strechy na hrade Krásna Hôrka sa už začala. Chceli sme teda vedieť, ako práce na nej pokračujú a či sa stihne postaviť podľa plánu. Z hradu je ale stavenisko a vstup je tam z bezpečnostných dôvodov prísne zakázaný.

Nezostala ani jedna z vežičiek

Ponúkame vám exkluzívne letecké zábery na požiarom zničenú pamiatku a jej rekonštrukciu. Známa bola hlavne svojou typickou vežovitou strechou. Práve tú však marcový oheň úplne zničil, stáť neostala ani jedna z vežičiek. Momentálne sa už ale pracuje na streche dočasnej, tá by mala hrad ochrániť pred zimou.

"Mierny sklz, ktorý bol na začiatku kvôli dažďu a sneženiu, sme už skoro dobehli," hovorí dodávateľ strechy Marián Fifík. Pracuje sa už takmer na všetkých častiach hradu, pohyb pracovníkov je vidieť aj zhora. "Murárske práce sa zatiaľ nerobia, robia sa ale tesárske práce," dodáva dodávateľ.

Obrovskou pomocou pre stavbu je aj žeriav. Ten svojím ramenom pokryje takmer 80% hradu a slúži hlavne na vykladanie materiálu. Hrad je zatiaľ prekrytý špeciálnymi fóliami, dočasná strecha by mala mať mierny trojuholníkový tvar. Dočasná strecha by mala byť hotová do marca.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy