Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kórejčania pod Krásnou Hôrkou? Salón v osade...
Zdielať na

Kórejčania pod Krásnou Hôrkou? Salón v osade...

Pri osade pod hradom Krásna Hôrka zaparkoval autobus plný Kórejčanov. Takmer každý z nich mal v ruke fotoaparát. Neprišli však len ako turisti, ale aj ako dobrí spoločníci. Okrem spevu a tanca miestnym obyvateľom ponúkli skutočne praktické služby. Vďaka tomu sa osada na niekoľko hodín zmenila na salón krásy, nechýbala pedikúra ani strihanie!

Umývali im nohy, strihali vlasy

V osade tak od rána bolo naozaj veselo! Okrem spevu, hudby a tanca Kórejčania miestnych potešili aj kaderníckymi službami zdarma. Adepti pritom stáli v dlhom rade. "Páči sa mi, že nemusím platiť, že zadarmo to robia a s láskou," pochválil si služby Rómsky osadník Mikuláš.

Okrem strihania si miestni mohli dať urobiť aj profesionálnu pedikúru. "Sme im umývali nohy, strihali nechty na nohách, chceli sme im ukázať lásku," informoval pastor apoštolskej cirkvi Andrej Vaško. Práve cez apoštolskú cirkev sa na Slovensko návšteva z Kórey dostala.

Zábava v kórejskom aj rómskom duchu

"Vidia, že je tu obrovská potreba pomôcť, hlavne čo sa týka rómskej problematiky," tvrdí pastor. Počas dňa sa miestni priučili aj kórejskému jazyku. Vyrábali náramky aj veterné mlyny a tešili as z rôznych darčekov. "Ja to tu milujem, lebo ľudia sú milí, dobrí. Preto som tu," komentoval jeden z Kórejcov Gun.

Zábava napokon vyvrcholila tancom a spevom, a to v rómskom, kórejskom, ale aj anglickom jazyku. Trvala až do večerných hodín. Kórejčania prisľúbili, že sa sem ešte určite niekedy vrátia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy