Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krásna Hôrka. Kotleba si bol prezrieť svoje pozemky
Zdielať na

Krásna Hôrka. Kotleba si bol prezrieť svoje pozemky

Marián Kotleba spolu so svojim realitným poradcom navštívili osadu pod hradom Krásna Hôrka. Prišiel si pozrieť svoje pozemky a naplánovať likvidáciu domov. Viacerí miestni obyvatelia sa už preto pripravujú na veľké sťahovanie.

Predstaviteľ Slovenskej pospolitosti Marián Kotleba je už niekoľko mesiacov oficiálnym majiteľ, ale aj spolumajiteľom pozemkov pod hradom Krásna Hôrka. Tie už aj navštívil a netajil sa tým, že domy na nich, chce zbúrať. "Bol som si pozrieť svoje pozemky, pretože som sa rozhodol, že už s tým treba niečo robiť," uviedol Kotleba.

Obyvatelia: Uvidíme, kto zvíťazí

Občianske združenie, ktoré Kotleba spolu s majiteľmi pozemkov založil vlastní viac ako 45 hektárov pôdy, na ktorej stoja chatrče miestnej osady. Práve tieto parcely, nachádzajúce sa pod hradom, si prišli pozrieť. "Nech to skúsi. Uvidíme, kto zvíťazí," hovorí miestny obyvateľ Dezidér Horváth.

Obyvatelia osady tvrdia, že z ďalšej prípadnej návštevy kotlebovcov 
však strach nemajú. "Myslí si, že sa po*ereme z neho, alebo čo? Čo on je," pýta sa miestny obyvateľ. Podľa našich informácii má dôjsť k likvidácii domov už v blízkej dobe, čo nám potvrdil aj sám Kotleba. "Budeme musieť čoskoro spraviť poriadok," uvádza Kotleba.

Obyvatelia: My sme sa tu narodili, tu aj zomrieme

Miestni obyvatelia však tvrdia, že svoje domy neopustia a budú ich 
brániť vlastnými telami. Kotlebovi odkazujú, že za svoj majetok budú 
tvrdo bojovať. "My sme sa tu narodili a tu aj zomrieme," tvrdí Dezidér Horváth.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy