Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Preveriť Figeľov titul je pre komisiu tvrdý oriešok
Zdielať na

Preveriť Figeľov titul je pre komisiu tvrdý oriešok

Od prepuknutia kauzy už prešli takmer tri mesiace a výsledok stále žiadny. Zdá sa, že preveriť vysokoškolský titul predsedu Jána Figeľa je pre akreditačnú komisiu priveľkým "sústom." Spomínaná komisia je pritom od ministerstva vzdialená asi štyri kilometre...

Aj leňoch je rýchlejší

Preverovanie vysokoškolského titulu predsedu KDH Jána Figeľa trvá akosi pridlho. V auguste totiž zverejnil denník SME článok o pochybnostiach okolo doktorandského titulu Jána Figeľa. Šéf KDH pred piatimi rokmi obhájil titul vo vedeckom odbore sociálna práca, ktorému sa profesijne nevenoval a sociálnu prácu nerozoberal ani v dizertačnej práci.

V polke augusta vyzval minister školstva akreditačnú komisiu, aby celú vec preverila. Tej trvalo neuveriteľné dva mesiace, kým sa dostala do priestorov školy.

Pričom škola od ministerstva je vzdialená len niečo viac ako 4 kilometre. Dokonca aj najpomalšiemu zvieraťu na zemi leňochovi by to trvalo len 36 hodín. Komisii až dva mesiace. A takto to zdôvodňuje: "Akreditačná komisia si najskôr musela zriadiť pracovný tím a ten oficiálne schváliť," potvrdil hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák.

Kontrola prebehla, výsledok žiadny

I napriek tomu, že kontrola už prebehla, výsledok sme sa dnes nedozvedeli. "V týchto týždňoch finišuje so svojimi závermi, tie najskôr prerokuje na svojej úrovni a následne bude informovať o zistených skutočnostiach," doplnil Kaliňák.

Čo bude vraj trvať ďalšie dva mesiace. Pritom aj samotná vysoká škola, by bola najradšej, aby sa kauza uzavrela čo najskôr. "Naša vysoká škola nikdy nemala a nikdy ani nebude mať záujem o prideľovanie akýchkoľvek titulov, ktoré by nespĺňali prísne kritéria pri ich udelení," píše sa v stanovisku Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety.

Vyšetrovanie okolo získania titulu Jána Figeľa je teda prinajmenšom úsmevné. Počnúc stratenými spismi, ktoré sa nakoniec našli vo vedľajšej budove, až po leňochom predbehnutú komisiu. Snáď aspoň do Vianoc sa nakoniec dozvieme či Ján Figeľ dostal titul oprávnene.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy