Polojasno
22°
Bratislava
Figeľove doktorandské štúdium. Diplom dostal za odmenu
Zdielať na

Figeľove doktorandské štúdium. Diplom dostal za odmenu

Podpredsedovi parlamentu a čelnému predstaviteľovi KDH v roku 2007 pri udeľovaní titulu PhD. pomohlo, že bol eurokomisárom. Informoval o tom v pondelok denník SME.

Prihliadalo sa aj na jeho funkciu

Podľa denníka SME rektor súkromnej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety a Figeľov oponent Vladimír Krčméry a šéfka skúšobnej komisie Alžbeta Mrázová priznali, že titul dostal aj napriek nedostatkom dizertačnej práce. Rolu zohrala jeho funkcia. V tomto období totiž Figeľ zastával funckiu eurokomisára. "Proste sa prihliadlo aj na to,“ povedala pre SME bývalá rektorka školy Mrázová s tým, že Figeľ "urobil Slovensku dobré meno“.

Figeľ v tom problém nevidí

Šéf KDH pred piatimi rokmi obhájil titul vo vedeckom odbore sociálna práca, ktorému sa profesijne nevenoval. Sociálnu prácu nerozoberal ani v dizertačnej práci. Titul získal za knihu o integrácii Slovenska do Európskej únie. Figeľ zodpovedal ako hlavný vyjednávač Slovenska za prístupové rokovania. Predseda KDH v tom problém nevidí: "Centrom európskej myšlienky je sociálny rozmer.“

Ján Figeľ od roku 1998 prednášal na Trnavskej univerzite a pôsobil niekoľko rokov v akademickom prostredí. Svoje doktorandské štúdium začal v roku 2002 a ukončil v roku 2007. Podľa zákona bolo možné ukončiť štúdium v päťročnej lehote, čo Ján Figeľ aj splnil. "Dôvodom dlhšieho štúdia bola finalizácia prístupových rokovaní s Európskou úniou a následne vymenovanie Jána Figeľa do funkcie eurokomisára pre vzdelávanie a odbornú prípravu, čo pre neho znamenalo veľké množstvo povinností mimo Slovenska. Ján Figeľ odovzdal svoju dizertačnú prácu, ktorá bola riadne obhájená," napísalo v obhajobe šéfa KDH.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy