Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Politici sa pretekajú: Rómsky problém vyriešime práve my!
Zdielať na

Politici sa pretekajú: Rómsky problém vyriešime práve my!

Politici sa predbiehali, kto z nich lepšie vyrieši rómsku otázku. Veľká, takzvaná "rómska reforma" je totiž na spadnutie, a tak si zrejme každý chce odhryznúť kúsok z koláča za zásluhy. A preto sa rodia nečakané politické kombinácie ...

Zrušia profesionálnych poberačov dávok

Štandardná tlačovka, nezvyčajné obsadenie. Za jeden stôl si spolu na ministerstve vnútra sadli smeráci a obyčajní ľudia. No a čo vlastne tieto dve mená spája? Je to muž, splnomocnenec pre rómske komunity, ktorý pochádza z radov Matovičovcov.

"Nemôžme nechať v podstate budúcnosť len tak nechať svojvoľne bežať, musíme ju teda ovplyvniť aj v rómskych osadách," tvrdí splnomocnenec pre rómsku otázku Pollák. "To, čo chceme naozaj touto reformou zrušiť je vlastne jedna pracovná kategória a to profesionálny poberač sociálnych dávok," tvrdí minister vnútra Robert Kaliňák.

Štýlové nové preteky

No a kým teda táto nezvyčajná zostava informovala médiá z pohodlia tlačovej miestnosti, saskári zrejme lapali dych po túre na hrad Revište, neďaleko Žarnovice, kde v podstate pracujúcim Rómom vysvetľovali, aké je to vynikajúce, že pracujú. "Namiesto toho, aby ste dostávali sociálne dávky, dostanete viac peňazí, minimálne minimálnu mzdu, ale budete pracovať," hovoril poslanec Daniel Krajcer Rómom. 

"My máme na Slovensku také celkom štýlové nové preteky, že kto z politikov kto skôr vyrieši rómsky problém," povedala poslankyňa Lucia Nicholsonová.

Veľká rómska reforma z neobvyklého zlepenca vládnej strany a obyčajných je napríklad rozdelená na šesť častí a tou najdôležitejšou je vzdelanie. "Chceme zaviesť povinnú predškolskú prípravu, aby rómske deti chodili do školy pripravené," dodal Pollák.

Potrvá ale dva až tri roky, kým sa veľká rómska reforma dostane do praxe. Vyzerá to teda tak, akoby si každá strana chcela vo svojom budúcom volebnom programe pripevniť na telo odznak so sloganom: My sme vyriešili Rómsku otázku.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy