Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
V Krásnohorskom Podhradí bolo horúco. Kotleba chcel upratovať
Zdielať na

V Krásnohorskom Podhradí bolo horúco. Kotleba chcel upratovať

V Krásnohorskom Podhradí v okrese Rožňava bolo dnes už od obeda poriadne rušno. Extrémisti sa tu totiž rozhodli upratovať na pozemkoch Mariana Kotlebu, ktoré mu daroval jeden z miestnych obyvateľov. Na pozemku, ktorý ma viacero vlastníkov vrátane Kotlebu, sa nachádza rómska osada.

Avizované "upratovanie" monituje už od začiatku veľký počet policajtov. Všetky prístupové cesty a trasy k miestnej rómskej osade blokujú desiatky policajných ťažkoodencov. Polícia kontroluje každé auto, ktoré by sa chcelo dostať k rómskej osade. V samotnej obci je zatiaľ pokoj.

Extrémistov k osade nepustili

Približne o jednej hodine sa niekoľko stoviek prívržencov Mariana Kotlebu a Ľudovej strany Naše Slovensko vybralo z centra Krásnohorského Podhradia smerom k  osade. Po pár desiatkach metrov však narazili na policajný kordón. Veliaci policajt ich vyzval, aby sa otočili, pretože ďalej ich nepustia. Dôvodom malo byť riziko ohrozenia života a zdravia. To sa pochodujúcim nepáčilo a začali s policajtmi "diskutovať".

Po niekoľkých desiatkach minút sa pochodujúci otočili a vrátili sa späť do centra obce. Policajti naďalej zostali na svojich miestach. Na čele pochodujúcich šiel Štefan Sanislo, jeden z majiteľov pozemkov, na ktorých stoja nelegálne stavby. Ani toho však policajti nepustili ďalej. Ako povedal Sanislo novinárom, dnes ráno ho policajti "vytiahli z postele" a predviedli na vypočutie. Po pár hodinách ho pustili.

Kotlebu sa na pozemok dostal

Krátko pred štvrtou sa Kotlebovi prívrženci opäť vydali z centra Krásnohorského Podradia smerom k osade. Tu ich však znova zastavili policajní ťažkoodenci. Po chvíli dorazil aj Kotleba, ktorého policajti pustili do osady. Svojim prívržencom oznámil, že si ide identifikovať pozemok a po jeho identifikácii sa bude pokračovať v "upratovaní". Zároveň vyzval svojich priaznivcov, aby rešpektovali výzvy polície. Tí sa nakoniec k osade nedostali, avizovali však, že sa vrátia.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy