Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rómska reforma. Príspevky budú dostávať len slušní
Zdielať na

Rómska reforma. Príspevky budú dostávať len slušní

Ministerstvo vnútra pripravuje takzvanú Rómsku reformu. Jej princíp je jednoduchý, keď sa nezačnú neprispôsobiví "občania" správať slušne, siahnu im na príspevky od štátu. Je to vraj jediná možnosť, ako účelne bojovať proti tým, ktorí celé roky zneužívajú náš systém.

Ministerstvo vnútra predstaví systém opatrení

Celá "Rómska reforma" má asi stovku konkrétnych opatrení. Rezort vnútra ju však nechce predstavovať verejnosti ako celok, ale po častiach, aby sa neminula účinku. Už dnes sa tak na ministerstve vnútra začína brífingový maratón, na ktorom nám každý týždeň, až do konca novembra, predstaví rezort nové opatrenia. Riešiť budú napríklad vzdelávanie, bývanie, sociálny systém, či zamestnávanie Rómov.

Riešenie hľadá aj SaS

O tom, ako vyriešiť túto otázku sa však s rezortom začali predbiehať lídri SaS. Tí chcú predstaviť svoj program "Práca namiesto dávok." Šéf rezortu vnútra ale tvrdí, že žiadne z opatrení sa nebudú týkať len vyslovene Rómov. Do problémov sa vraj dostanú všetci neprispôsobiví Slováci. Nový vládny splnomocnenec pre Rómov Peter Pollák navyše tvrdí, že po spustení reformy sa konečne dajú veci do pohybu a naše spolunažívanie bude lepšie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články

Najčítanejšie správy