Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Britská SS vzala dieťa matke priamo z pôrodnice
Zdielať na

Britská SS vzala dieťa matke priamo z pôrodnice

Britská sociálna služba tento týždeň odobrala ďalšie bábätko priamo z pôrodnice. Dieťa vo veku niekoľkých týždňov zobrali českej matke, ktorá vďaka prvej dcére prekonala drogovú závislosť. A keď sa začala tešiť z nového života a malého bábätka, Briti opäť ukázali, čoho sú schopní.

Dôležitý test sa stratil

Po pôrode išla Veronika na testy, ktoré mali potvrdiť, že drogy neberie a o svoju čerstvo narodenú dcéru Miu sa tak dokáže starať. Test sa ale v nemocnici stratil. A nasledoval súd.  "Som už 2 roky čistá," tvrdí.

"Tam to nikoho nezajímalo, o tom teste tam ani nikto nehovoril," hovorí Veronikin otec Vojtěch. Súd rozhodol. Veronika Slivková prišla o obe dcéry. Vanessa aj Mia je už v starostlivosti náhradnej rodiny. České úrady podľa rodiny z Londýna zlyhali. Na súd síce prišiel konzul ambasády, z Prahy dokonca priša pracovníčka českého Centra medzinárodnej právnej pomoci, nikoho z nich ale sudkyňa k pojednávaniu nepustila.

Psychicky sa zrútila

"Bola to fraška, oni do toho sporu nechceli vstúpiť ako tretia strana a bojovať, len pozorovať, takže ich odtiaľ vyhodili," opisuje Vojtěch. Matka s babkou chcú začať o deti bojovať z Českej republiky. Aby ich dostala práve matka Veroniky do starostlivosti v Čechách. Prarodičia vraj niečo cítia. "Už máme strach i o dcéru, psychicky sa zrútila," tvrdia.

"Prišiel som nielen o vnučky, ale aj o dcéru," dodáva Vojtěch. "Bojím sa o ňu," hovorí zase mama Anna.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy