Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Potraviny pod drobnohľadom. Kontrolóri si posvietili na kamióny
Zdielať na

Potraviny pod drobnohľadom. Kontrolóri si posvietili na kamióny

Vojna proti skazeným potravinám pokračuje. Aj preto si v stredu ráno kontrolóri opäť privstali. Od skorého rána okupovali viaceré miesta na Slovensku, kde zastavovali kamióny a dodávky prevážajúce potaviny.

Najväčšie tranzitné uzly

Bratislava, Komárno, Dolný Kubín, Stará Ľubovňa a Prešov. To boli miesta, kde kontrolóri hľadali pokazené potraviny dovážané na Slovensko. Ich hlavné stanovištia boli na najväčších tranzitných uzloch. Aj na hraničnom priechode s Rakúskom už od piatej ráno policajti zastavovali nákladné autá, ktoré mohli prepravovať potraviny. Všetko bolo v poriadku.

Dodávku otočili na hranici

Ich pozornosti však krátko pred deviatou neušla jedna z dodávok. Jej vodič mal v pláne mäsom zásobovať stánky s občerstvením po západnom Slovensku. Jeho plány však stopla kontrola. "Prevážal hlboko mrazený tovar, ktorý musí byť prepravovaný a skladovaný pri -18 stupňoch. Spolu s výrobkami a chladeným tovarom bol vrátený, pretože mrazené sa mu môže roztopiť a keby bol mrazil, tak chladené sa môže zase zamraziť," uviedol kontrolór ŠVaPS. Vodič sa tak musel s autom otočiť a vrátiť späť do Rakúska. Celkové výsledky celoslovenskej kontroly by mali byť známe do stredajšieho večera.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy