Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Poliaci pašujú skazené mäso späť do našich obchodov!
Zdielať na

Poliaci pašujú skazené mäso späť do našich obchodov!

Naozaj husárskym spôsobom sa pokúša vyriešiť ministerstvo pôdohospodárstva dovoz pokazených potravín. Viacerí poľskí predajcovia mäsa sa totiž do našej krajiny vrátili s rovnakým nákladom aj potom, ako ich colníci otočili na hraniciach. Teraz takéto mäso kontrolóri postriekajú smradľavou farbou...

Kamióny plné mäsa sa stále vracajú

Ak na Slovensko znovu niekto privezie pokazené mäso, takto budú vyzerať jeho kontroly. Kontrolóri ho jednoducho znehodnotia. Podľa Jahnátka potraviny nebudú po aplikácii páchnucej farby použiteľné.

Poliaci sa totiž aj napriek tomu, že ich kontrolóri odhalili a s pokazeným mäsom otočili späť za hranice, vrátili. Cez iný hraničný priechod. "Vrátených 127 kamiónov nie je malé množstvo, ktoré sa cez tieto kontroly zachytilo v priebehu nejakých pár týždňov," upozornil minister.

Zbraň na nepoučiteľných mäsiarov

Aj slovenskí obchodníci majú z nápadu s farbou radosť. Vraj sa tak konečne zbavíme mnohých pofidérnych predajcov. Kontrolóri spolu s policajtmi by tak mali dostať nové právomoci. Ak by totiž inšpektorovi z nejakého dôvodu nemohli zásielku mäsa znehodnotiť na mieste, dopravné hliadky budú môcť vodičovi zadržať techničák, aby s mäsom nemohol odísť.

Ministerstvo má novelu, ktorá toto všetko umožní už na stole. Vraj sa chce poponáhľať, aby sme si s pokazeným mäsom mohli poradiť už od nového roka.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy