Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Voda, slnko a poriadne teplo! Leto nie a nie odísť
Zdielať na

Voda, slnko a poriadne teplo! Leto nie a nie odísť

Ani sa nenazdáme a október bude za dverami. Prezúvať letné za zimné pneumatiky však ešte necháme bokom. Vraj nás ešte čaká parádne teplo!

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Teplý nebude len víkend

"Predpokladáme, že cez víkend bude krásne slnečné počasie, kúpať sa teda bude dať, ale uprednostnil by som vodné nádrže na juhu Slovenska. Určite nie Oravu, alebo Liptovskú Maru a najlepšie je stredisko Teplý vrch kde je teplota tak, ako uprostred leta," tvrdí meteorológ Peter Jurčovič. 

A ešte jedna dobrá správa - ani víkendom by cez deň typické augustové počasie nemalo skončiť. "To znamená, že v nedeľu by mohlo byť až 29 stupňov a cez týždeň ešte viac. Čiže ešte stále môžu byť 30 stupňové teploty," dodáva Jurčovič.

Najteplejšie na juhu

Nedá sa so 100-percentnou istotou povedať, do kedy bude septembrové leto pokračovať. Až vo štvrtok by mal prísť studený front. Ani ten však nemusí znamenať koniec tzv. žabkám a krátkym nohaviciam. "Pôvodne to vyzeralo tak, že sa výrazne prejaví, že bude pršať, že prvé tri-štyri dni by mohli byť také dažde, že prinesú 20-30mm zrážky, ale keď takto predtým má byť výrazne teplo, tak je možné, že tá zrážková činnosť bude minimálna," hovorí meteorológ.

A teda bez dažďa len so silnejším vetrom. Do stredy by malo byť najteplejšie v Podunajskej nížine, na juhu stredného Slovenska a v Prievidzi. Na východe meteorológ zatiaľ  viac než 30 stupňové teploty neočakáva.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy