Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Leto ešte nekončí! Oteplí sa až na 31 °C
Zdielať na

Leto ešte nekončí! Oteplí sa až na 31 °C

Prázdniny sa školákom pomaly, ale isto končia, no leto bude pokračovať! Aspoň podľa predpovedí počasia. Vo štvrtok čakáme 31 stupňov. No ešte predtým príde mráz. Hydrometorológovia varujú najmä oblasť Záhoria.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

SHMÚ varuje pred prízemnými mrazmi v okresoch Malacky a Senica. Výstraha prvého stupňa platí v utorok nadránom od 3:00 do 6:00. Vo výške päť centimetrov nad zemou meteorológovia ojedinele očakávajú dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu nula až mínus dva stupne Celzia. Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

Už v utorok by mala prísť zmena. Ráno sa síce ukáže hmla, no tá sa rozplynie a cez deň bude príjemných 23 až 28 stupňov Celzia. Na severe krajiny vystúpi teplota na maximálne 23 °C. "Očakávame začiatkom týždňa jemné ochladenie, aby sme potom mali okolo 30 stupňov, čo je mimochodom tiež už abnormálna teplota na túto ročnú dobu," hovorí meteorologička Miriam Jarošová z relácie TV JOJ NAJLEPŠIE POČASIE. Teplotný vrchol očakávame vo štvrtok, má byť 31 stupňov.

Bude babie leto?

Či sa leto prejaví ešte teplejšími dňami, uvidíme. No nádejou ostáva babie leto, ktoré by malo Slovensko prekvapiť v septembri, alebo októbri. Ide o častý výskyt rozsiahlej a z časového hľadiska stabilnej tlakovej výše nad strednou a južnou Európou v tomto období. 

V posledných rokoch babie letá trvali v priemere 8 – 14 dní. Rekord bol sedem týždňov. Teplota často vystúpila až na 21 °C.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články