Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pripojení na internet aj v MHD. Wifi projekt v Bratislave
Zdielať na

Pripojení na internet aj v MHD. Wifi projekt v Bratislave

V Bratislave môžete byť online, aj keď cestujete autobusom. Dopravný podnik spúšťa úplne nový WiFi projekt. Bezplatným internetovým pripojením je vybavená linka č. 21, ktorá jazdí z autobusovej stanice Mlynské Nivy do Devínskej Novej Vsi.

Testujeme signál aj rýchlosť

Cestujúci v bratislavskej mestskej hromadnej doprave už môžu využívať bezplatné wifi pripojenie na internet. Informácie zverejnil Dopravný podnik Bratislava na svojej oficiálnej internetovej stránke. "Autobus sa bude v Bratislave objavovať na viacerých spojoch, aby sa otestovalo pokrytie signálu, ale zároveň aj rýchlosť sťahovania dát," informovala hovorkyňa dopravného podniku Agáta Staneková.

Neskonči to len v Bratislave

Pripojenie má však aj negatíva. "Nebude sa dať sťahovať hudba a filmy," dodala hovorkyňa. "Testovaciu prevádzku ukončime v polovici augusta, a potom sa bude vyhodnocovať a rozhodovať o ďalších krokoch," tvrdí Staneková.

Koncom roka by wifi pripojenie mohlo fungovať až v 50 bratislavských autobusoch a neskôr by sa mohla táto prevádzka rozšíriť aj do ostatných miest Slovenska.  

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy