Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Hazard. Nebezpečné zastávky MHD sú neriešiteľným problémom
Zdielať na

Hazard. Nebezpečné zastávky MHD sú neriešiteľným problémom

Bratislavčania, ktorí denne využívajú električky, prakticky neustále hazardujú so svojím životom. Na mnohých zastávkach vystupujú priamo na cestu. Dopravné značenie akéhosi priechodu, vôbec nevidieť. Na chodník sa často dostanú až po zdolaní prekážkového behu.

Zastávky električiek sú síce umiestnené na kraji cesty, avšak pokiaľ sa k ním dostanete, musíte sa takmer vždy vyhýbať autám. Takéto zastávky však nemusia spôsobovať problémy len vodičom, ale najmä tým, ktorí vystupujú priamo na cestu.

Buďte opatrní

Cestujúci musia byť pri výstupe z dopravného prostriedku opatrní. Napriek tomu sa im však často stáva, že musia dať prednosť autám práve oni. Dopravné značenie síce na stĺpe nechýba, avšak vodiči si ho mnohokrát vôbec nevšimnú.

Legislatíva však takéto nebezpečné zastávky umiestnené priamo v ceste nezakazuje. "Áno, tieto zastávky ošetruje zákon č. 8/2009 Národnej rady," uviedla hovorkyňa bratislavského dopravného podniku Agáta Staněková.

Požiadavky občanov

Ich následné umiestnenie schvaľujú jednotlivé mestské časti na základe požiadaviek občanov. "Ja si myslím, že to závisí od vodičov, ak si dajú pozor," uviedla jedna z opýtaných. Tie následne schvaľuje i polícia. My sme sa však na vlastné oči presvedčili, že nie všetci považujú takúto zástavku za dobré východisko.

Riešením by bolo spísanie petície podanej v danej mestskej časti. Následne by však bola pravdepodobne odklonená doprava, na čo by v konečnom dôsledku opäť doplatili občania cestujúci  touto linkou MHD.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy