Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Sneh v Tatrách a 23°C. Leto sa však vráti v plnej sile!
Zdielať na

Sneh v Tatrách a 23°C. Leto sa však vráti v plnej sile!

Nedávno sme ešte nadávali na obrovské horúčavy, dnes zase frfleme na presne opačný, no očakávaný extrém. Zdá sa, akoby leto akosi zabudlo, že má u nás svoju sezónu. Zo skrine sme zrazu museli vybrať bundy a odložiť plavky. Navyše v takých Tatrách dokonca snežilo! A teplota 23°C sa zdá byť neuveriteľná. Preto sme vyhlásili pátranie po lete a dobrá správa! Vráti sa rovnako tropické.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Súvislý dážď, nízke teploty - leto, kde si?

To, čo vidíte momentálne vonku, je vraj akási posledná rozlúčka Medardovej kvapky. Ešte aj niekoľko nasledujúcich dní musíme počítať so zvýšenou oblačnosťou a namiesto búrok z tepla budú polia zvlhčovať prehánky aj súvislejší dážď. Teploty sa vyšplhajú maximálne tak na 23°C až 25°C.

Preto sa netreba čudovať, že len pred pár dňami preplnené pláže a dusné horúco sa stali tak strašne vzdialené, že niektorí si na ne pomaly už ani spomenúť nedokážu. Netreba sa čudovať, keď sa zrazu musíme potiť vo vetrovkách. Za všetko môžu studený nárazový vietor, nočné teploty typické pre jesenné večery, zamračená obloha a akoby koniec leta spečatil sneh v Tatrách.

Utekajte k moru... Ale prídu aj trópy

Meteorológovia zaznamenali už aj niekoľko teplotných rekordov. V utorok ráno bolo v Piešťanoch menej ako 10 stupňov Celzia. Preto ak si tento týždeň chcete užiť teplé slnečné lúče, zájdite si radšej k moru. "Najteplejšie v Európe je na Balkáne, tam je až 42 stupňov. Lepšia je možno už len Francúzska riviéra, Taliansko, Španielsko, kde teplota vody je už dostatočne vysoká - 24 až 27 stupňov," dodáva meteorológ Peter Jurčovič.

"Letné počasie by malo nastúpiť v tretej júlovej dekáde, vyzerá to tak, že občas prejdú fronty, prinesú búrky a ochladenie... Samozrejme predpokladám, že tých 30-stupňových dní bude dosť aj v auguste, aby si každý prišiel na svoje," utešuje však Jurčovič. Netreba preto zúfať, tropické horúčavy nás ešte navštívia.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy