Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zima vyhnala dovolenkárov z kempov!
Zdielať na

Zima vyhnala dovolenkárov z kempov!

Na Liptov prišla ozajstná zima. Namiesto plávania v Liptovskej Mare sedia turisti zababušení až po uši pri kempingových stolíkoch. Niektorí už aj zbalili kufre či ruksaky a vracajú sa domov. Podľa meteorológov niekoľko dňové trópy, aké sme zažívali teraz, tak skoro nehrozia. Skôr občasný dážď.

Zdá sa, že počasie vybralo s dovolenkármi vo väčšine kútov Slovenska. Na Liptovskej Mare väčšina sedí pri brehu a málokto sa chce kúpať.

Ľudia sa balia a idú domov

Začiatkom júla a najmä cez víkendy v kempe pri Liptovskej Mare kempovalo takmer 1000 ľudí, teraz iba okolo 300. Niektorí dovolenkári si na pomoc  vzali aj spacáky a v nich sedia celý deň pred stanom.

Aj plavčíci sú zababušení do diek a pozorujú, či sa nejaký odvážlivec ponorí do vody. Tá má teraz 20 stupňov a vzduch je ešte chladnejší. "Ľudia nechodia vôbec do vody, trošku zima, trošku viac," povedala s úsmevom záchranárka Mária Mlynarčíková.

Namiesto plaviek vetrovky

Seniori hovoriaci nemecky sa tešili, že sa na Slovensku v  plavkách opália, namiesto toho, chodia naobliekaní ako na jeseň.  

Manažérka kempu Mária Žondová je presvedčená, že Liptov má však aj v takýchto dňoch, čo ponúknuť. "V čase chladnejšieho počasia navštívia jaskyne alebo akvapark, idú proste, kde na nich neprší a sa  zahrejú," priblížila program návštevníkov kempu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy