Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prudké zmeny počasia potrápia naše zdravie
Zdielať na

Prudké zmeny počasia potrápia naše zdravie

35 až 37 stupňov Celzia! Do takýchto výšok sa uplynulý víkend šplhali denné maximá! Posledné dni však priniesli ochladenie. Na niektorých miestach až o 10 stupňov. Pred sebou tak máme upršaný víkend, ktorý nám nemusí priniesť iba horšiu náladu, ale aj zdravotné komplikácie.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Na také sme zvyknutí

Podľa meteorológov nás čaká typické slovenské leto a nejde o nejaký výrazný skok v počasí. "Počas nasledujúcich dní sa trošičku ochladí a pribudne aj vlhkosti, pribudne zrážok. Konečne sa teplota dostane na také hodnoty, na ktoré sme u nás na Slovensku zvyknutí," povedala meteorologička Miriam Jarošová.

"Určite budú aj nejaké zrážky, ľudia zmoknú, to znamená, že ak teda nebudú dobre oblečení, tak môžu dostať zápal pľúc. Zápalov pľúc je teraz dosť," informoval praktický lekár MUDr. Peter Lipták.

Pozor pri šoférovaní

Zmena počasia prinesie meteosenzitívnym ľuďom bolesti kĺbov, jaziev alebo starších poranení. "Znižuje sa tiež výkonnosť, schopnosť sústredenia sa. Šoféri by mali byť opatrní pri jazde, lebo sa môžu vyskytovať nesprávne reakcie, nervozita, podráždenosť," dodala odborníčka na biometeorológiu Zlata Čabajová. Rozhodne to však vyhrali ľudia s nízkym krvným tlakom. Tých čaká vyššia výkonnosť a aktivita. Najmenej však zmenu počasia pocítia otužilci.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy