Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Prichádza bláznivé počasie. Čakajú nás trópy, krúpy, blesky, vietor, dážď
Zdielať na

Prichádza bláznivé počasie. Čakajú nás trópy, krúpy, blesky, vietor, dážď

Dážď, krúpy, hromy a blesky, ale aj opačný extrém - tropické horúčavy. To nie je prognóza na toto leto, ale na najbližších pár dní. Čaká nás totiž týždeň, v ktorom nám zase počasie ukáže, nakoľko dokáže byť rozmarné. Dá sa na takéto výkyvy vôbec zvyknúť?

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Počas najbližších dní sa na Slovensku vystriedajú krúpy, horúčavy, silný vietor, dážď ale aj hromy a blesky. Už v stredu a vo štvrtok by oblačnosť mali postupne vystriedať slnečné lúče. Pripravte sa ale na silný nárazový vietor. Štvrtok a piatok príde prudké oteplenie. "Teploty presiahnu na niektorých miestach aj 30 stupňov Celzia, front v sobotu môže priniesť búrky aj s krúpami," predpovedala meteorologička SHMÚ Paulína Valová. 

Nepríjemné problémy

Mnohým ľuďom však toto nestabilné počasie spôsobuje nepríjemné zdravotné problémy. Niektorých bolia operované či predtým zlomené končatiny, či jazvy po operáciách. Hoci podľa meteorológov je premenlivé počasie na toto období úplne bežné, ľudia v uliciach s ním už pomaly strácajú trpezlivosť. "Aj nálada je iná, keď je krajšie, sme veselšie, keď prší, tak sme smutné," hovorí opýtaná v ankete.

Slnko zlepšuje náladu

Niet sa čomu čudovať. Slnko totiž skutočne zlepšuje náladu. "Slnko je ten najväčší zdroj svetla a na ľudský organizmus. Svetlo priamo pôsobí cez časti mozgu, kde stimuluje tie pozitívne pocity," uviedla psychologička Monika Longauerová.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy