Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Počasie ako na hojdačke - bude pršať aj svietiť slnko
Zdielať na

Počasie ako na hojdačke - bude pršať aj svietiť slnko

Prehánky, občasný dážď alebo búrky. Takéto počasie nás podľa meteorológov čaká v najbližších dňoch. Z toho budú mať radosť zrejme predovšetkým záhradkári a poľnohospodári, no vlahy bude mať suchá pôda zrejme stále málo.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Upršaný alebo slnečný víkend?

V silnom západnom až severozápadnom prúdení bude cez strednú Európu na juhovýchod postupovať studený front. Ten už v noci priniesol od západu dážď. Teplota v piatok vystúpi na 18 až 23, na severe by to mohlo byť okolo 14 až 18 stupňov. Pridá sa k tomu aj nepríjemný vietor.

V sobotu budú zrážky ešte doznievať. Treba rátať s malou, miestami zväčšenou oblačnosťou. Najmä na juhu môže niektorým pokaziť víkend dážď alebo búrky. Bude však trošku teplejšie - najvyššia denná teplota 19 až 24, na Kysuciach, Orave, Liptove a na severovýchode okolo 17 °C.

V utorok príde ochladenie

V nedeľu od juhozápadu k nám začne prenikať teplý vzduch. Spočiatku bude jasno až polojasno, postupne však od západu počítajte s občasným dažďom alebo prehánkami. Denná teplota vystúpi na 22 až 27 °C. V pondelok bude ešte o niečo teplejšie, no dažďa sa ešte nezbavíme.

Výrazne ochladenie potom príde v utorok, výrazne sa ochladí na 12 až 17 stupňov, bude pršať a rátať treba aj so silným vetrom. Takéto počasie vydrží ale iba jeden deň, od stredy sa začne opäť otepľovať...

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho mobilu.

Tohtoročné výkyvy počasia nám už tak trocha lezú na nervy, a tak trocha lezú aj na zdravie. O nič lepšie nie sú na tom ani zvieratá. Tak isto môžu prechladnúť, dokonca mávajú aj nádchu a potom musia piť čaj, či jesť antibiotiká - tak ako my ľudia. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy