Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Bitka na päste v parlamente! Krčmy môžu závidieť...
Zdielať na

Bitka na päste v parlamente! Krčmy môžu závidieť...

Páni poslanci sa veru pekne vyfarbili! Slovnú argumentáciu vystavili do ofsajdu a svoje názory sa rozhodli obhajovať ručne-stručne. A vôbec sa s tým nebabrali. Lietali totiž rany päsťami, ba dokonca tiekla aj krv!

Scény ako bojovej arény sa odohrali vo štvrtok v ukrajinskom parlamente. Vášne medzi poslancami rozbúril zákon, ktorý má umožniť používať ruštinu ako oficiálny jazyk na súdoch, v nemocniciach a na úradoch v ruskojazyčných oblastiach.

Krvou zaliata tvár, skončil v nemocnici

Zúrivá bitka vypukla medzi poslancami prozápadnej opozície, ktorá chce vyviesť Ukrajinu z tieňa Ruska, a zákonodarcami zo strany prezidenta Viktora Janukovyča, ktorý má najväčšiu podporu na ruskojazyčnom východe krajiny. Mykolu Petruka z opozičného bloku Julije Tymošenkovej museli previezť do nemocnice, pretože utrpel zranenia hlavy. Krv mu stekala po tvári, opísala následky konfliktu agentúra AP.

Repete zo septembra 2010

Iný poslanec zase skončil s roztrhnutou košeľou. Šarvátky podľa ukrajinských médií pokračovali aj po tom, ako predseda parlamentu Volodymyr Lytvyn jeho zasadnutie ukončil. Opozícia žiada vyšetrenie štvrtkového incidentu. Táto bitka ale nebola v ukrajinskom parlamente prvou, v septembri 2010 niektorým poslancom tiež povolili nervy počas rozpravy o vládnom úspornom programe.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Ukrajina_parlament_bitka

sita/AP

Súvisiace články

Najčítanejšie správy