Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Deti z Budmeríc skončili na ulici. Školu im zničil jediný záchod!
Zdielať na

Deti z Budmeríc skončili na ulici. Školu im zničil jediný záchod!

Skončili takpovediac na ulici. Asi dvesto detí z Budmeríc totiž za jedinú noc prišli o všetko. Školu, počítače, učebné pomôcky. Stojí za tým jediný záchod, na ktorom praskol ventil a počas noci vypustil do školy litre a litre vody. Žiaci sa do zničenej školy tento rok už nevrátia...

Zo školy kúpalisko za jedinú noc

Hoci deti berú celú udalosť ako jedno veľké dobrodružstvo, riaditeľ a starosta Budmeríc prežívajú ťažké dni. Momentálne museli decká vymeniť učebné pomôcky za športové hry v telocvični a do školy sa tento rok už nevrátia. Vedenie školy sa snažilo vodu z budovy prečerpať, pomáhal aj celý obecný úrad.

"Bol to pre nás obrovský šok, lebo vlastne, keď sme videli znehodnotenú túto školu, či už podlahy alebo steny, bolo nám niektorým tu aj do plaču," komentuje nešťastný starosta Jozef Savkuliak. "Určite bude treba výmenu parkiet, výmenu maľoviek, snáď aj rekonštrukciu elektrických rozvodov," dodáva riaditeľ školy Ľudovít Arvay.

Deti skončili prakticky na ulici...

A pritom za všetkým stojí maličký ventil, ktorý na školských záchodoch praskol. Za jedinú noc vytopil dve poschodia školy, desať tried a z budovy vyhnal viac ako 200 detí. Premočené sú pritom steny, učebné pomôcky aj počítače.

Tento školský rok sa však opravy už nestihnú. Preto sa deti budú zatiaľ učiť v neďalekom historickom kaštieli...

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy