Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zbaví sa KDH Lipšica? Uvidí sa koncom mesiaca
Zdielať na

Zbaví sa KDH Lipšica? Uvidí sa koncom mesiaca

Čo bude s najpopulárnejším politikom kresťanských demokratov. Bude ich šéfom, alebo si založí vlastnú stranu, prípadne sa nič nezmení? Odpovede na tieto otázky by mohli byť známe už čoskoro.

Podpredseda KDH Július Brocka nechce špekulovať o tom, či Lipšic zostane v strane. „Budem čakať do konca mája na definitívne vyjadrenie Daniela Lipšica,“ povedal. Členov predsedníctva zaujímali názory Lipšica v súvislosti s publikovanými informáciami v posledných dňoch.

Nová strana? Zveličené...

„Povedal nám, že sa vyjadrí ako ďalej do konca mája,“ dodal Brocka. Podpredseda KDH Daniel Lipšic odmieta, že by ponúkal expremiérke Ivete Radičovej vstup do novej strany. O svojej politickej budúcnosti sa chce rozhodnúť do konca mája.

Denník Sme v sobotu napísal, že bývalá premiérka Iveta Radičová odmietla ponuku podpredsedu KDH Daniela Lipšica na členstvo v novej politickej strane, o ktorej Lipšic uvažuje. „V Sme to bolo zjavne posunuté. Ponuku Radičovej do novej strany som nedával. Hovorili sme o vízii,“ povedal dnes Lipšic po stretnutí predstaviteľov KDH, kde sa ho na medializované informácie pýtali. Lipšic tvrdí, že s Radičovou hovorili o tom, ako ponúknuť perspektívu stredopravým voličom.

Lipšic však zároveň povedal, že do konca mája sa rozhodne ako ďalej. Na otázku, či termín do konca mája neplatí len pre kandidatúru na predsedu KDH, odpovedal: „To sa týka ako ďalej s víziou pre pravicového voliča."

Rozložená pravica

Lipšic sa minulý týždeň s Radičovou zhodli, že situácia na pravej strane politického spektra je dosť zlá. „Faktom je, že pravica pokračuje v hádkach aj po voľbách. Jeden z hlavných dôvodov, pre ktorý sme prehrali voľby, boli spory a hádky. Teraz sa už hádame aj o kreslá predsedov výborov, čo považujem za úplne smiešne,“ povedal Lipšic novinárom.

Podľa neho stredopraví voliči sú znechutení. „Stredopravým stranám chýba silná vízia, ktorá by zaujala. Len obrana reforiem spred desiatich rokov, keď pravica mala víziu, je slabá. Svet i Slovensko sa zmenili. Potrebujeme víziu pre krajinu, pre sklamaných ľudí, pre voličov a evidentne ju nemáme,“ vyhlásil ešte v piatok Lipšic.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy