Oblačno
12°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Funkcionári sa môžu tešiť. Daniel Lipšic podpísal odmeny...
Zdielať na

Funkcionári sa môžu tešiť. Daniel Lipšic podpísal odmeny...

Hasiči a policajti sa môžu tešiť. Hoci opäť najviac funkcionári. Ako sme vás v stredu informovali, rezort vnútra rozdeľoval odmeny. Na účet zamestnancov v týchto dňoch pritekajú sumy aj sumičky. Napriek kritickému stavu v štátnej kase si ministerstvo svojich - v úvodzovkách - čičíka.

Dožil sa 50-tky, to si zaslúži odmenu!

Podľa našich informácií bol Daniel Lipšic, ľudovo povedané, práve na odchode a "na ceste" ešte stihol podpísať nemalé odmeny pre svojich zamestnancov. Už v stredu sme vás informovali, že radoví policajti a hasiči dostali väčšinou 100 eur navyše k výplate.

Niektorí však boli takí výkonní, že dostali 500 eur. Nuž a podľa tejto logiky boli najvýkonnejší práve funkcionári. Policajný prezident Jaroslav Spišiak dostal na rozlúčku 3000 eur. Rovnaká suma sa chystá na účet aj viceprezidentom. Krajskí riaditelia polície dostali po 1500. Akurát Miroslav Bitala z Bystrice 2720 eur. Dôvod? Dožil sa 50-tky...

Ďalšie Vianoce a celkom štedré

Prezident hasičov, ktorý je vo funkcii iba niekoľko mesiacov, dostal ďalšiu odmenu. Tentoraz 2000 eur. Za 8 mesiacov vo funkcii sa teda odmenám tešil až až. Minister Robert Kaliňák takto odmeny rozdával celkovo šesťkrát. Raz z toho pred voľbami. Úspory na mzdových prostriedkoch, výborné výsledky a dobre vykonaná práce. To sú dôvody týchto štedrých druhých Vianoc.

Len funkcionári si v rezorte vnútra rozdelili po Lipšicovom podpise 53 720 eur. Celková suma, ktorú rozdelil radovým zamestnancom, bude oveľa vyššia. Presné číslo sa dozvieme, až keď všetky platby prebehnú. Na pripomenutie - vianočné odmeny tu zhltli viac než 7 miliónov eur. Bolo to viac ako všetky ostatné rezorty dokopy....

sita

Súvisiace články