Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Rieka plná ampuliek, ihiel, striekačiek. Ma to na svedomí lekárka?!
Zdielať na

Rieka plná ampuliek, ihiel, striekačiek. Ma to na svedomí lekárka?!

Vo Váhu na Orave plávali ampulky, striekačky s ihlami a s krvou i lekárske dokumenty. Podľa obyvateľov Kraľovian má toto znečistenie na svedomí jedna lekárka. Sú presvedčení, že to neurobila prvýkrát. Za takéto niečo jej pritom hrozí až dvojročné väzenie.

Prečo lekárka hádzala za bieleho dňa do rieky ampulky, striekačky a lekárske dokumenty, to momentálne netuší nikto. Miestni obyvatelia zostali zhrození po prvý raz minulé leto. "Pozerám, že čo to tu pláva. A to striekačky, v niektorých aj krv, sem tam aj ihly. K tomu všelijaké doktorské oblečenia, klávesnica z počítača, celý počítač," hovorí jeden z obyvateľov.

O dva týždne na to ju miestni aj prichytili. V rieke sa vtedy kúpali dospelí aj deti. "Išiel som sa kúpať pred baňou a v tom mieste aj auto stojí, všetko vyhádzané a už išla. Vravím, to ste vy tá doktorka, čo tu bordel vyhadzuje? A ona na to: už ma tu viac neuvidíte, už som tu poslednýkrát, prepáčte."

Už začali trestné stíhanie

Dedinčania uverili, no situácia sa zopakovala aj teraz. Policajti prečesávali okolie, hľadali, či rieka niečo nesplavila. "Striekačka tam bola s krvou, ampulky prázdne a dokumentácia, mňa volali príslušníci polície, aby som išiel konfrontovať veci, čo našli. Oni ju mali, lenže bola prepustená a bude zrejme stíhaná," hovorí jeden z miestnych obyvateľov.

Polícia sa prípadom zaoberá, obvinenie ešte nepadlo. Informuje Peter Mastiš, zástupca riaditeľa OR PZ Dolný Kubín: "Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi."

Policajti_rieka_lieky

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy