Polojasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Bezmocní kamionisti. Na parkovisku čakali osem dní
Zdielať na

Bezmocní kamionisti. Na parkovisku čakali osem dní

V nezávideniahodnej situácii sa ocitli siedmi kamionisti na juhu Slovenska. Osem dní vyčkávali na parkovisku, aby im odclili prevážaný tovar. Chybu spravil majiteľ prevážaných súčiastok, ktorý si nevybavil potrebnú registráciu. A tak kamionisti čakaním prišli o nervy aj o peniaze.

Aktuálne: Krátko po odvysielaní reportáže sa redkatorovi Števovi Bodorovi ozvali z Colného úradu Banská Bystrica s tým, že vec urgentne vyriešia. Aspoň sa posnažia. Po hodine sa ozvali aj samotní kamionisti, že ich navštívili banskobystrickí colníci a ich prípad nabral po ôsmych dňoch správny smer.

Osem dní bez povšimnutia

Sedem kamiónov, sedem vodičov, osem dní. Presne toľko čakali títo ľudia, kým sa veci nepohli správnym smerom. "  Naša možnosť nie je žiadna, my tu musíme akurát čakať," uviedol vodič Ladislav Hliva. Kamionisti priviezli tovar z Turecka. Firma, ktorá tovar vlastní nemá potrebnú registráciu, označovanú ako EOURI.

"EOURI by mali používať všetky hospodárskej subejtky so sídlom v európskom spoločenstve, ktoré komunikujú s colnými správami členských štátov Európskeho spoločenstva," uviedla Miroslava Slemenská z Finančného riaditeľstva SR. 

Prechádzky, televízia, varenie

Bez tohto dokumentu nie je možné tovar precliť a odviesť k zákazníkovi. A tak kamionisti vyčkávali v areáli pred colnicou. "Čakáme na nejakú firmu, ktorá sa ujme zaplatiť clo," uviedol vodič Ladislav Krakovský. Vodiči kamiónov si čakanie skracujú prechádzkami po Lučenci, televíziou a varením.

V čase nakrúcania reportáže mali informácie, že na parkovisku zotrvajú až do budúceho týždňa. Na parkovisku k nim pribudli ďalšie dva kamióny a ďalšie dva sú na ceste. Tovar, ktorý priviezli kamionisti by mal byť vyložený na stavenisku pri Veľkých Zlievciach. Plynárenská spoločnosť tam stavia kompresorovú stanicu. Práce si objednala na kľúč, takže kamionistom ani ona nevie pomôcť.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy