Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vojna dedinčanov s kamionistami: Na hranice sa vrátia policajti
Zdielať na

Vojna dedinčanov s kamionistami: Na hranice sa vrátia policajti

Na slovensko-poľské hranice v Lysej nad Dunajcom sa opäť vrátili policajti - a možno budete prekvapení, ale ľudia sa z toho tešia. Miestni sú totiž vo vojne s kamionistami. Tí prechádzali cez obce aj napriek zákazovým značkám.

Výsmech kamionistov dedinčanom

Hranice tak budú strážiť policajti 24 hodín denne. Kamionisti si tu podľa dedinčanov totiž dovoľujú priveľa. "Dva roky sa tu s tým trápime a výsledok sú popraskané domy, lebo oni zuháňali cez dedinu rýchlo, aby čím skôr prešli," tvrdia miestni.

Hraničný priechod Lysá nad Dunajcom je pre nákladiaky nad 7,5 tony uzavretý. Túto značku však kamionisti zázračne prehliadajú, dedinčanom sa tak vysmievajú do tváre.

Kamionisti zúria

Počas dvoch rokov sa nenašlo iné riešenie, ako postaviť na hranice policajto. Kamionisti poriadne zúria. "Žiadny blízky priechod tu nie je, najbližší je Trstená - 130 kilometrov. Pre krista pána, veď to je trochu rozdiel!" hovoria kamionisti.

Všetko je dočasné, staré časy sa vrátia

Hliadky však na hraniciach nemajú byť večne. Všetko je iba dočasné. Preto aj dedinčania tvrdia, že s ich odchodom sa všetko dostane späť do starých koľají. A nastanú opäť zlé časy.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy