Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Dzurinda: KDH a Most uprednostnia stredo-pravú vládu!
Zdielať na

Dzurinda: KDH a Most uprednostnia stredo-pravú vládu!

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda si je istý, že ak občania dajú v parlamentných voľbách šancu zostaviť stredo-pravú vládu, takejto alternatíve dajú prednosť aj KDH i Most-Híd. Kresťanskí demokrati a strana Bélu Bugára stále nevylúčili povolebnú koalíciu so Smerom-SD, ako to urobili ich koaliční partneri SDKÚ-DS i SaS...

Spolupráca s KDH, Mostom aj SaS...

Podľa Dzurindu má jeho strana aj tak najviac prienikov práve s KDH a Most-Híd a s výnimkou európskych otázok aj so SaS. Dzurinda si myslí, že ľudia by sa mali v hojnom počte zúčastniť na voľbách a vyjadriť sa k otázke, ako sa bude Slovensko vyvíjať po 10. marci. K spolupráci so stranou Obyčajných ľudí a nezávislých osobností sa Dzurinda odmietol vyjadriť.

SDKÚ-DS je podľa Dzurindu programová strana. "Mnohé spravodajské hry a emócie takýto prístup k voľbám prekryli. Najdôležitejšou otázkou je, aké bude Slovensko po 10. marci. Uvedomujeme si, že je to významný deň, ale po marci príde aj apríl. 10. marca sa nič nekončí, ale všetko sa začne. Rozhodne, ako sa bude Slovensko formovať," uviedol.

Alternatívou je stredo-pravá vláda

Podľa neho je však najlepšou alternatívou pre Slovensko práve spolupráca stredo-pravých strán. "Vždy sme Slovensko posúvali dopredu," zdôraznil. Pripomenul, že v roku 1998 nezdedili Škandináviu bez korupcie, ale skôr Balkán s veľkou korupciou, s ťažkými ekonomickými problémami a zahraničnopolitickou izoláciou. "Naše vlády zužovali priestor pre korupciu," konštatoval Dzurinda.

"SDKÚ-DS dáva garanciu, že žiaden hlas pre SDKÚ-DS neskončí v koalícii so stranou Smer-SD. Záruky, ktoré dáme, vieme splniť. Nikdy nevymeníme náš program a hodnoty za vládnutie," zdôraznil.

"Bude hlasom za zdravý hospodársky rast, za zachovanie rovnej dane, dobrý Zákonník práce, zároveň to bude hlas pre dokončenie reforiem v justícii, prokuratúre a polícii. Hlas pre SDKÚ je hlas pre zotrvanie Slovenska na hlavnej európskej koľaji. Budeme naďalej pôsobiť na znižovanie deficitov a zvyšovanie konkurencieschopnosti našej ekonomiky. Bude to hlas za vymenovanie legitímne zvoleného generálneho prokurátora."

AJOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy