Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mojžiš navštívil strednú školu Matoviča, preveroval krádež
Zdielať na

Mojžiš navštívil strednú školu Matoviča, preveroval krádež

Bývalý líder kandidátky Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Martin Mojžiš bol u stredoškolskej triednej profesorky Igora Matoviča zisťovať, či si predseda obyčajných na gymnáziu vymyslel krádež 200 korún.

"Toto už o niečom svedčí, keď si niekto nájde cestičku 80 kilometrov od Bratislavy, ide o pol desiatej cudziemu človeku vyzváňať a pýtať sa, či mu vie potvrdiť skúsenosť spred 25 rokov - to už prechádza hranicu normálnosti,“ vyhlásil predseda hnutia obyčajných.

Vymyslená krádež?

Mojžiš návštevu v Dolnej Krupej v Trnavskom okrese následne potvrdil. "Táto informácia mi pripadala dôležitá, pretože, ak si je niekto schopný vymyslieť na gymnáziu krádež 200 korún, aby upútal pozornosť, je podľa mňa schopný vymyslieť si neskôr v parlamente ponuku úplatku 20 miliónov eur,“ vysvetlil svoje pohnútky Mojžiš. Dodal, že Matovič by na detektore lži mal odpovedať, či si zmienenú 20-miliónovú korupčnú ponuku vymyslel.

Predseda hnutia Obyčajní ľudia tiež tvrdí, že kandidáti, ktorí z kandidátky odstúpili, do výzvy na test na detektore neprejavovali žiadnu nespokojnosť. V rozhovore povedal, že nespokojnosť s udalosťami v hnutí vyjadrili len preto, aby odpútali pozornosť od toho, že hlavným motívom bola neochota ísť na detektor. "Keď niekoho niekde pri niečom prichytíte, tak potom sa snaží odpútať pozornosť. Oni odišli z kandidátky lebo oni nechceli ísť na detektor lži,“ zdôraznil Matovič.

Nespokojní s vedením kampane

Líder pôvodnej kandidátky novinár Martin Mojžiš vraví, že mnohí kandidáti boli nespokojní so spôsobom vedenia kampane, so zatajovaním dôležitých skutočností, s tendenciou zasahovať do mediálnych výstupov nezávislých kandidátov či s nedodržiavaním slovných dohôd a podobne. Pripustil však, že Matovič o výhradách nemusel mať kompletný obraz.

"Táto nespokojnosť bola komunikovaná len zdržanlivo, aby sa nerozbíjala kandidátka,“ zdôvodnil Mojžiš. Dodal, že tvrdenie, podľa ktorého hlavnou príčinou odchodu bolo preverovanie kandidátov na detektore, je pravdivé.

"Debilný" nápad

Desiatky nezávislých kandidátov z kandidátky obyčajných odišli po tom, čo Matovič vyzval viacerých ľudí na kandidátke, aby absolvovali vyšetrenie na polygrafe. Tí to odmietli s tým, že nápad je "debilný", je prejavom politického primitivizmu a sformulovali viacero výhrad voči spôsobu, akým sa Matovič politicky angažuje.

Obvinili ho, že kandidátov obmedzuje v ich politických vyjadreniach, často a náhle mení názory a že nechal vyrobiť transparenty, ktoré mali vyvolať dojem, že si vyšetrenie na polygrafe žiada verejnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy