Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Exkandidáti OĽaNO: Matovič na detektore lži? Tu sú otázky!
Zdielať na

Exkandidáti OĽaNO: Matovič na detektore lži? Tu sú otázky!

Vypracovali ste samostatne svoju diplomovú prácu? Zaplatili ste človeku, ktorý vypracoval jej podstatnú časť, dovolenku pri mori? To sú prvé dve zo siedmich otázok, ktoré by mal podľa bývalých kandidátov Obyčajných ľudí a nezávislých osobností zodpovedať líder hnutia Igor Matovič.

Ak neodpovie, nech odstúpi z kandidátky!

"Na začiatku sme nemali záujem posielať Matoviča na detektor lži," povedal dnes na tlačovej besede Peter Zajac. Podľa neho však Matovič začal po ich odchode produkovať také množstvo nehoráznych lží, ktoré spochybňujú jeho dôveryhodnosť a osobnú integritu.

Práve jeho klamstvá podľa Zajaca viedli k tomu, aby mu položili viaceré otázky. "Žiadame ho, aby v prípade, že na detektor lži nepôjde, naše otázky na detektore lži nepoložia alebo na ne nebude vedieť pravdivo odpovedať, odstúpil z kandidátky," dodal Zajac.

Kto ponúkal Matovičovi 20 miliónov?

Bývalý líder kandidátky Martin Mojžiš prvé dve otázky odôvodnil informáciami od "dôveryhodnej osoby", ktoré spochybňujú čistotu získaného titulu magister. "Zdroj odhalím, ak Matovič pôjde na detektor lži a zodpovie spomínané otázky a prezradí, ktorý kamarát mu ponúkal 20 miliónov," dodal Mojžiš s tým, že ak napísal diplomovku sám, nemal by mať problém na otázku odpovedať.

Transparenty aj televízne diskusie

Matovič by mal zodpovedať aj otázky týkajúce sa Jozefa Špirka a jeho úlohy pri zostavovaní kandidátky či príprave volebného programu. Zároveň by mal Matovič odpovedať na otázku, či odrádzal Františka Mikloška od vystúpenia v televíznej relácii Na telo. Ďalšia sa týka výroby transparentov, ktoré mali vyvolať dojem, že detektor lži žiada verejnosť.

Posledná otázka je pôvodná a týka sa toho, či vzal alebo dal niekedy úplatok. Ak áno, či to bolo raz alebo viackrát. Matovič by mal absolvovať skúšku na polygrafe do volieb.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy