Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Matovič: Ak Fico nechá na kandidátke 40 ľudí, nebudem kandidovať
Zdielať na

Matovič: Ak Fico nechá na kandidátke 40 ľudí, nebudem kandidovať

Igor Matovič reagoval na Ficove slová zo stredajšej tlačovky, podľa ktorého by líder Smeru išiel do NR SR radšej s 40 ľuďmi ako s človekom, ktorý vykrikuje z rečníckeho pultu...

Matovič dal Ficovi ponuku

Ak predseda Smeru-SD okreše kandidátku strany na 40 ľudí, Matovič nebude kandidovať do parlamentu. "Robert Fico a 40 jeho zbojníkov sú pre Slovensko omnoho menej nebezpeční, ako keď dosiahnu nebodaj ústavnú väčšinu,“ povedal na tlačovej besede Matovič.

„Radšej by som išiel do národnej rady so 40 poslancami, ako keď niekto vykrikuje, že ste debil, potom sa v bufete škrtí s iným poslancom, potom neurochirurga obviní z brania úplatku,“ povedal Fico. Ponuka sa vzťahuje len na Matoviča, nie na celú kandidátku Obyčajných ľudí. Matovič tvrdí, že zvyšok ľudí z kandidátky už Ficových ľudí ustráži.

Matovič ponúka hlúposti

Napriek Matovičovej istote sociálni demokrati ponuku neprijali. "Aj tento návrh potvrdzuje, že pán Matovič je typom politika, ktorý nemá verejnosti čo ponúknuť, len takéto hlúposti. Marcové voľby do parlamentu budú aj o tom, či si ľudia vyberú takýto lacný populizmus alebo tradičné hodnotové strany," tlmočil stanovisko strany hovorca Erik  Tomáš.

Po facke v parlamente, ktorú Matovičovi uštedrila Anna Belousovová, či takmer bitke s Róbertom Kaliňákom, vytiahol poslanec minulý rok ďalší "tromf". Na parlamentnej pôde "zasvietil" jeho vztýčený prostredník!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy