Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
PRIESKUM: Najčestnejším politikom je Robert Fico
Zdielať na

PRIESKUM: Najčestnejším politikom je Robert Fico

Ľudia sú znechutení z politiky najmä po prevalení kauzy Gorila. Štyria z piatich voličov si myslia, že politici zapojení v kauze Gorila už nemajú morálne právo kandidovať do parlamentných volieb.

Čestnosť? To sa v politike už nenosí

Vyplýva to z predvolebného telefonického prieskumu, ktorý agentúra WakeUp uskutočnila od 6. do 10. februára na reprezentatívnej vzorke 1 496 respondentov.

Viac ako 40% opýtaných si zároveň myslí, že na Slovensku nie je žiadny politik čestný, čo je historicky najvyššie namerané číslo.

"Gorila sa prejavila aj v otázke, ktorá politická strana by mala byť z volieb vylúčená. Až štvrtina opýtaných si myslí, že by to mala byť SKDÚ-DS, ktorá je s kauzou najviac spájaná. Nasleduje ju Smer-SD s takmer 15% a SNS s takmer 11%," uvádza sa ďalej v tlačovej správe z prieskumu.

Majú podľa vás politici spájaní s kauzou Gorila morálne právo kandidovať vo voľbách?Koho z politikov považujete za čestného?
80 % NIE43 % ŽIADNEHO
13,5 % NEVIEM20 % NEVIEM
9 % ÁNO10,6 % Robert Fico
5,5 % Béla Bugár
5,3 % Iveta Radičová
4% Igor Matovič
2,3 % Daniel Lipšic
1,5 % Richard Sulík
1,3 % Ján Figeľ

Prieskum agentúry WakeUp

Líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda tvrdí, že strana sa bude snažiť zabojovať proti prepadu preferencií, ktorý signalizujú viaceré prieskumy verejnej mienky z ostatných dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy