Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nadané deti zo sociálne slabších rodín dostanú šancu, Európsky sociálny fond pre ne ponúka program
Zdielať na

Nadané deti zo sociálne slabších rodín dostanú šancu, Európsky sociálny fond pre ne ponúka program

ŠTRASBURG / Máte dieťa so športovým talentom, no nemáte dosť peňazí napríklad na jeho hokejový výstroj alebo sústredenie? Európsky parlament vytvára nový fond, v ktorom budú môcť žiadať peniaze špeciálne aj rodičia s nižšími príjmami.

Európsky parlament rozširuje možnosti sociálneho fondu. Tak ako už poznáme program Záruky pre mladých, po novom bude aj program Záruky pre deti. "Aby sme ich vedeli vzdelávať už od nízkeho veku, aby sme im dali rovnakú príležitosť ako majú ich rovesníci z bohatších rodín," uviedla europoslankyňa Monika Smolková. "Umožní im to vyvíjať najrôznejšie športové aktivity už v útlom detstve," dodal europoslanec Ivan Štefanec. 

Nový program európskeho sociálneho fondu sa už v súčasnosti formuje. Podporovať má nielen športové aktivity, ale napríklad aj hudobné talenty. V každej členskej krajine majú ale ľudia iný príjem a iný životný štandard. Pre každú krajinu preto vzniknú špeciálne komisie, ktoré určia kritériá, podľa ktorých sa do programu bude dať zapojiť. "Mnoho detí žije v rodinách, ktoré žijú v chudobe, preto musíme tieto deti chrániť pred týmto pásmom chudoby," uviedol europoslanec Vladimír Maňka. 

Euro nedávno oslavovalo 20. narodeniny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy