Oblačno
15°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Pozvanie politických strán za okrúhly stôl naďalej platí, tvrdí prezident Pellegrini
Zdielať na

Pozvanie politických strán za okrúhly stôl naďalej platí, tvrdí prezident Pellegrini

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Pozvanie politických strán za okrúhly stôl naďalej platí. Mohlo by sa však počkať na vývoj zdravotného stavu premiéra SR Roberta Fica (Smer-SD). V nedeľnej diskusnej relácii O päť minút dvanásť na RTVS to povedal prezident SR Peter Pellegrini. V relácii uviedol aj to, že sa chce poslancom NRSR v septembri prihovoriť.

Chce sa stretnúť aj s médiami

Poukázal na to, že slovenská spoločnosť je extrémne rozdelená. Upokojovanie spoločnosti však nie je podľa neho len úlohou politikov a prezidenta, ale aj ďalších častí spoločnosti. "Ak nedôjde k upokojeniu situácie a pomyselnému začatiu búrania múrov medzi dvoma pólmi spoločnosti, tak máme vážny problém," podotkol. Avizoval, že do Prezidentského paláca plánuje pozvať aj predstaviteľov najvýznamnejších médií na Slovensku. "Chcem s nimi hovoriť o tom, aký bude ich prínos, aby sa situácia zlepšila," ozrejmil. Hovoriť podľa neho treba aj s influencermi.

​Parlamentu sa chce prihovoriť v septembri

Prezident SR Peter Pellegrini by sa chcel v septembri prihovoriť poslancom Národnej rady SR. Do parlamentu by chcel prichádzať častejšie ako raz za rok. "Pravdepodobne by som mohol dodržiavať rituál výročia inaugurácie a pred letom zhodnotiť situáciu v krajine. Ale mám predstavu predstúpiť pred poslancov aj pri ďalších zásadných témach, ktoré sú ešte pred nami," dodal.

Hoci sa prezident nezodpovedá parlamentu, podľa Pellegriniho môže otvárať diskusiu o dôležitých témach. V súvislosti so smerovaním krajiny by bol rád, keby sa pri kľúčových otázkach nachádzala elementárna zhoda naprieč politickým spektrom. Spoločnosť by sa podľa jeho slov tiež mala učiť ctiť si úrad prezidenta. "Bez ohľadu na to, kto sedí na stoličke prezidenta alebo prezidentky," doplnil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy