Jasno
Bratislava
Sergej
22.10.2024
V odkvapovej rúre našli mŕtve telo novorodenca. Jeho matku zadržala polícia
Zdielať na

V odkvapovej rúre našli mŕtve telo novorodenca. Jeho matku zadržala polícia

RAJEC / V meste Rajec (okres Žilina) na ulici našiel jeden z obyvateľov telo novorodenca. Stať sa tak malo vedľa materskej škôlky. Muž, ktorý objavil bábätko zostal vo veľkom šoku. Našiel ho, keď bol na prechádzke so svojim psíkom. Na mieste bola reportérka TV JOJ Iveta Marešová.

Svedok sa snažil novorodenca ešte zachrániť

"Videl som pani, ako išla zabalená v deke," uviedol nálezca tela dieťatka. Potom sa posadil na lavičku pri bytovke, kde žije a všimol si že je upchatá odkvapová rúra na dažďovú vodu. "Rúra bola zapchatá krvavou handrou, som ju vytiahol a našiel som tam malého novorodenca vopchaného v odpade, bol to pre mňa šok," dodal nálezca dieťatka. I napriek tomu, že bol veľmi rozrušený, snažil sa ešte dieťatko zachrániť. No márne. "Bol v placente v pupočnej šnúre, snažil som sa stlačiť, či má pulz, ale nie," povedal nálezca tela. ​Po príchode záchranárov na miesto konštatovali jeho smrť.

Polícia vyšetruje prípad ako vraždu

Podľa našich informácií ide o 25-ročnú Luciu, ktorá žije v meste Rajec. "Videla som mladú ženu, ešte sme hovorili s kamarátkou, že čaká ďalšie dieťa, že bude každú chvíľu rodiť, tak asi išla rodiť," vyjadrila sa svedkyňa. "Ona kedysi bývala blízko v bytovke a vyhodili ich kvôli neplateniu," dodala svedkyňa. Telo dieťaťa bude podrobené súdnoznaleckej pitve. "Po zabezpečení potrebných informácií sa podarilo podozrivú osobu zadržať. Dvadsaťpäťročná žena bola obmedzená na osobnej slobode a prevezená na policajný útvar na vykonanie potrebných procesných úkonov," spresnila Šefčíková.  

Polícia vyšetruje prípad mŕtveho novorodenca ako vraždu. "Celú udalosť si na mieste prevzal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline a začal trestné stíhanie vo veci trestného činu vraždy novonarodeného dieťaťa matkou," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy