Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Harabin si kandidatúru plánuje zopakovať. Takto na výsledky reagovali porazení
Zdielať na

Harabin si kandidatúru plánuje zopakovať. Takto na výsledky reagovali porazení

Zdroj: TASR/noviny.sk

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Okrem Ivana Korčoka a Petra Pellegriniho sme počas volebnej noci monitorovali aj atmosféru v centrálach Štefana Harabina, Kristiána Forróa a Jána Kubiša. Po zverejnení výsledkov bolo jasné, že ani jeden z nich do druhého kola nepostúpil. Štefan Harabin však už verejne oznámil, že o funkciu hlavy štátu bude bojovať aj o päť rokov v ďalších voľbách. O pôsobenie vo verejnom živote sa chce uchádzať aj Ján Kubiš.

​Štefan Harabin ešte nekončí

Štefan Harabin prišiel na svoju volebnú centrálu s veľmi dobrým pocitom. Tvrdil, že signály sú určite dobré. Prítomní hostia ho vítali už ako prezidenta obrovským potleskom. "Keď idete niekoho voliť, stojíte za ním, tak ho vidíte ako svojho prezidenta. Môže motyka vystreliť aj v prípade pána doktora Harabina," povedal poslanec NR SR zo strany SNS Rudolf Huliak. Pri prvých zverejnených číslach začal optimizmus 120-tich hostí klesať.

V centrále Štefana Harabina sa v noci nakoniec nekričalo ani nejasalo. Samotný Štefan Harabin je ale s výsledkami spokojný a kandidovať na prezidenta chce znova. "Ja som v dobrej forme. Pán Biden má 80 rokov, ale ja plienky nenosím," oznámil Harabin. Poslanec Európskeho parlamentu Miroslav Radačovský priznal, že očakával väčšiu úspešnosť Harabina v prezidentských voľbách.

​​Krisztian Forró cíti polarizáciu spoločnosti

Krisztián Forró čakal na oficiálne výsledky prezidentských volieb v Galante. "Som rád, že sa nám podarilo dosiahnuť štvrté miesto. Vidíme, že sú okresy, kde mobilizácia nefunguje až tak, ako by sme si to predstavovali. Vidíme tu obrovské rezervy, ktoré by sme chceli zmeniť," povedal o svojom výsledku Forró.

Krisztián Forró prišiel medzi novinárov až pred polnocou. Na tlačovej konferencii uviedol, že na základe výsledkov je podľa neho spoločnosť polarizovaná. V centrále už po dvadsiatej druhej hodine malo zasadať predsedníctvo strany, kde sa riešilo aj to, koho podporia v druhom kole prezidentských volieb.

​​​​Ján Kubiš chce ostať vo verejnom živote 

Ján Kubiš prišiel s manželkou do hotela na brehu Dunaja krátko po pol desiatej večer. Podporiť ho prišlo takmer 50 priaznivcov. Podľa slov Kubiša išlo hlavne o priateľov a súkromnú spoločnosť.

Ján Kubiš prišiel do volebného štábu s optimizmom a dobrá nálada ho neopustila ani po zverejnení výsledkov. Svoj večer ukončil pohárom vína a posedením s priateľmi. Koho ale podporí do druhého kola neprezradil. "Ja nebudem vyzývať svojich podporovateľov a dávať im návody, koho majú voliť v druhom kole," povedal po zverejnení výsledkov Kubiš.

Prezradil ale svoje plány do budúcnosti. "Myslím si, že tie hlasy, ktoré som dostal ma oprávňujú zaujímať sa o možnosti, ako ostať vo verejnom živote," vyjadril Kubiš.

​  

Súvisiace články