Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Útočníka prosila na kolenách, aby ju nezabil. Prípad sa ocitol na britskom súde
Zdielať na

Útočníka prosila na kolenách, aby ju nezabil. Prípad sa ocitol na britskom súde

SLOVENSKO/ LIVERPOOL / Padla pred ním na kolená a so zopätými rukami ho prosila, aby ju nezabil. Útočník sa žene s nožom v ruke vyhrážal smrťou a škrtil ju. Dohnal ju až k tomu, že takmer vyskočila z okna. Otrasný prípad sa dostal až na súd vo Veľkej Británii, kde aktuálne žena žije. Agresorom je muž z východného Slovenska. Súd ho v týchto dňoch odsúdil.

"Mlátil ma, kopal do mňa, hádzal do mňa sklenené fľaše, vylial na mňa moč od malej, vytiahol kuchynský nôž a rozbehol sa oproti mne," opísala napadnutá žena. Žena hovorí, že nešlo o jeho prvý útok, no ten posledný zašiel priďaleko. Zamkol ju v byte a násilím ju tam držal hodiny.

Nožom jej mával pred tvárou, vyhrážal sa jej vyhrážal zabitím a došlo aj k sexuálnemu násiliu. Bola už taká zúfalá, že sa rozbehla k oknu v snahe vyskočiť. Po viac ako 3 hodinách sa jej podarilo presvedčiť muža, aby ju pustil. "Je to vážne monštrum, tak ho nazval aj sudca kráľovského súdu, že je nebezpečný pre okolie," uviedla napadnutá žena. 

Muž mal mať aj problém s drogami 

Žena pochádza z Českej republiky, no v Británii žije od detstva. S mužom má 3-ročnú dcérku. Po útoku jej poslal vyše 40 smsiek s tým, aby trestné oznámenie stiahla. Na súde sa priznal k sexuálnemu násiliu aj k tomu, že ženu skutočne fyzicky napádal. Zavážil aj kamerový záznam, ktorý ho pomohol usvedčiť. Obvinili ho sexuálneho násilia a ublíženia na zdraví. "Sudca korunného súdu obvineného odsúdil na 12-ročný predĺžený trest, ktorý pozostáva z 9 rokov vo väzení a 3 rokov bez vodičského preukazu. Zároveň súd vydal aj zákaz styku so ženou," znelo v stanovisku korunného súdu v Liverpoole.

Podľa súdu mal mať Slovák problémy s drogami, čo zrejme tiež ovplyvnilo jeho konanie. "Ten trest, 12 rokov, z toho 9 rokov väzenie je malý trest na to, čo urobil," zhodnotila napadnutá žena. Žene tento otrasný zážitok výrazne zasiahol do života a odvtedy sa nikde necíti v bezpečí. Má strach ale verí, že sa jej z traumy podarí vyliečiť, no zrejme to ešte chvíľu bude trvať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy