Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Štefan Harabin na stretnutí s občanmi hovoril o Ukrajine aj o očkovaní
Zdielať na

Štefan Harabin na stretnutí s občanmi hovoril o Ukrajine aj o očkovaní

Google News Button Sledovať správy

ZVOLEN / Pokračujeme v predstavovaní prezidentských kandidátov na stretnutiach s občanmi - ďalším z nich je Štefan Harabin. Bol šéfom Najvyššieho súdu a Mečiarovo HZDS ho nominovalo aj na post ministra spravodlivosti. V minulých prezidentských voľbách získal vyše 300-tisíc hlasov a v prvom kole skončil tretí. Výška rozpočtu na jeho súčasnú kampaň sa vraj bude odvíjať od darov, ktoré dostane.

​Jeho vyjadrenie "vyhral som" počas volebnej noci 2019 zľudovelo. Verí si aj dnes. "Keď ma budú voliť všetci tí, čo ma chcú voliť, tak môžem vyhrať v prvom kole," zhodnotil kandidát na prezidenta Štefan Harabin. Na otázku, prečo by ho nevolili, odpovedal: "No lebo sa tu spustila taká kampaň, že hlas daný Harabinovi môže prepadnúť."

Billboardy nemá

Spolieha sa na stretnutia, ako toto vo Zvolene. Ešte pred začiatkom dopísali presné miesto, aby každý trafil. Sálu narýchlo vyzdobili vlajkami, obrusom a občerstvením pre rečníkov. Rozdali aj program s prihláškou do klubu priateľov Štefana Harabina s členským 25 eur.

Na stretnutie s občanmi do Zvolena prišlo asi 70 priaznivcov. Štefan Harabin reagoval na všetky tradičné témy, ktoré si jeho priaznivci prišli vypočuť a publikum mu opakovane zatlieskalo. "Pokiaľ by som sa stal prezidentom, ani jeden vojak, ani jeden náboj, ani jeden cent nejde na Ukrajinu. Ani humanitárnej pomoci," vyhlásil Harabin na stretnutí. Dodal, že Rusko nie je agresor. "Rusko agresor nie je, lebo bezpečnostná rada OSN jasne rozhodla o tom, že nie je," zhodnotil.

Ďalšou témou bola pandémia a očkovanie proti kovidu. "A navyše vakcínami s dvojtýždňovým vývojov," zdôraznil Harabin. Reportérke TV JOJ Barbore Jánošovej na otázku, či si tieto informácie overoval, vysvetlil svoj výrok tým, že to "povedal určitým parafrázujúcim spôsobom".

"Hitleroši," pomenoval viacerých štátnikov. "Veď Macron nie je príčetný. Budete vyspávať s o 30 rokov staršou ženou? Hovorme otvorene o tých ich zvrátených ideológiách," uviedol Harabin. Že už týmito vyjadreniami si, ako možný budúci prezident kazí vzťahy, sa vraj nebojí. "Títo štátnici vo funkciách dlho nebudú," zhodnotil.

Účasť vo Zvolene vraj ovplyvnila aj plagátová vojna. "Môj plagát strhli aj trikrát, Keď tam dáme ten plagát, nech to rešpektujú," vyhlásil jeden z usporiadateľov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy